Повідомлення telegram каналу - @cxemu

Логотип телеграм спільноти - Схеми 2022-02-18

Схеми

Кількість підписників:
17050
Фото:
1480 
Відео:
238 
Посилання:
2970 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
Програма журналістських розслідувань Радіо Свобода. З питань щодо каналу звертатися на пошту schemes.corruption@gmail.com

Канал Схеми - @cxemu - №3241

Міністерство юстиції подало позов до Вищого антикорупційного суду щодо конфіскації Ocean Plaza на користь держави
Мінʼюст позвався до російського олігарха Аркадія Ротенберга, його сина Ігоря Ротенберга та бізнес-партнерів Олександра Скоробагатька і Олександра Пономаренка.
Міністерство просить конфіскувати на корись держави 100% частки статутного капіталу ТОВ «Авангард-Віларті» та 66,65% частки статутного капіталу ТОВ «Інвестиційний союз «Либідь». Саме «ІС «Либідь» є власником торговельно-розважального центру Ocean Plaza у Києві. В свою чергу ця компанія належить «Авангард-Віларті».
Нещодавно у розслідуванні «Схеми» розповіли, що відбувалось з Ocean Plaza після початку повномасштабного вторгнення. Дві третини корпоративних прав цього активу контролює російський олігарх Аркадій Ротенберг. За даними українського слідства, з 2014 по лютий 2022 кошти з рахунків прямого власника ТРЦ – ТОВ «ІС «Либідь» – виводилися і використовувалися для придбання акцій у двох оборонних підприємствах Російської Федерації – Тульському та Ульянівському патронних заводах.
У вересні під арештом опинилися 66% корпоративних прав на Ocean Plaza – тієї частини, яку контролюють громадяни Швейцарії, а за даними правоохоронців – Ротенберг. Щоб цей актив приносив дохід у державу поки триває слідство державний орган з управління активами – АРМА – мав призначити тимчасового управителя, але досі цього не зробив.
Нинішній управитель – холдинг UDP, який володіє третиною Ocean Plaza – поки що «накопичує кошти від комерційної діяльності до моменту визначення процедури перерахування прибутку до державного бюджету України», як повідомили у пресслужбі.
15900
23-03-03 14:33