Повідомлення telegram каналу - @aerorozvidka

Логотип телеграм спільноти - Аеророзвідка | Aerorozvidka 2021-06-07

Аеророзвідка | Aerorozvidka

Кількість підписників:
4329
Фото:
704 
Відео:
207 
Посилання:
862 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
Aerorozvidka promotes creating and implementing netcentric and robotic military capabilities for the Ukrainian security and defense forces. https://aerorozvidka.ngo/donate/ @AerorozvidkaBot

Канал Аеророзвідка | Aerorozvidka - @aerorozvidka - №1139

FPV дрони стали дуже популярними через свою ефективність, яка своєю чергою зумовлена швидкістю розгортання, маневреністю та миттєвою результативністю, розповідає Олександр Квятковський, член правління ГО Аеророзвідка.
Попри це FPV дрони потребують високої кваліфікації пілота. Зробити їх автоматичним зараз нереально через активність РЕБу та придушування GPS ворогом. Відповідно керування дроном лягає на самого пілота.
Це і є відповіддю, чому FPV масово не застосовували на початку повномасштабного вторгнення – їхня популярність йде в ногу з підготовкою пілотів, яка досить тривала в часі. Рік тому професійних пілотів FPV дронів в Україні можна було нарахувати до сотні – зараз їх в рази більше.
Економічна вигода також очевидна – це досить дешевий інструмент, який може вражати дорогу техніку. При цьому ціна помилки відносно невисока, бо сам дрон коштує до $1000 – і якщо не влучив одним, можна влучити іншим. Варто зауважити, що FPV може вражати техніку, яка рухається. Бо, наприклад арта не завжди працюватиме з одиночними цілями, що переміщуються.
1700
23-05-02 14:01