Google анонсувала мережу Find My Device для пошуку трекерів, навушників та інших гаджетів

Уже відомо, які пристрої будуть з нею працювати.

На конференції Google I|O презентували не лише безліч гаджетів, а й корисне оновлення для наявної техніки: мережу Find My Device, яка спростить пошук гаджетів. Це аналог "Знайти iPhone" від Apple.

Зображення до статті згенеровано штучним інтелектом
Google анонсувала мережу Find My Device для пошуку трекерів, навушників та інших гаджетів

Хоча сам додаток Find My Device вже давно доступний на Android-пристроях, в актуальній версії він здатний лише приблизно визначити місце розташування пристроїв через інтернет-з'єднання або на основі їхньої останньої точки підключення по Bluetooth. Це може допомогти знайти забутий смартфон, а ось навушник, що завалився за диван, - уже навряд чи.

Перероблена версія Find My Device зв'яже всі пристрої в єдину мережу, щоб забезпечити точну геолокацію завдяки інформації з гаджетів різних користувачів. Інакше кажучи, якщо ваш смартфон загубив навушник, але його "побачив" смартфон перехожого, геолокація відобразиться у вашому застосунку. При цьому дані передаються з наскрізним шифруванням, тож отримати доступ до гаджетів не зможе навіть Google.

Оновлений сервіс Find My Device також додає підтримку двох нових категорій пристроїв: навушників і Bluetooth-трекерів. Маячкам можна додати будь-яку назву для зручнішого пошуку.

Зазначається, що одразу після виходу оновлення мережа Find My Device працюватиме з наявними Pixel Buds, підтримку "прийдешніх моделей" навушників Sony і JBL додадуть у пізніших оновленнях.

Підтримка Bluetooth-маячків включає в себе Chipolo, Tile і Pebblebee, але тільки нових моделей. На сайтах виробників у таких трекерів є плашка сумісності з Find My Device.

2023-05-11 10:31:02