Культовий бренд Pebble може повернутися з компактним Android-смартфоном

Його розробляє команда ентузіастів, яка так і не дочекалася потрібного гаджета від великих компаній.

Минулого року засновник Pebble Ерік Мігіковскі звернувся до виробників гаджетів із закликом зробити маленький Android-телефон, який міг би конкурувати з iPhone Mini. Оскільки віз і нині там, Ерік вирішив узяти все у свої руки.

Зображення до статті згенеровано штучним інтелектом
Культовий бренд Pebble може повернутися з компактним Android-смартфоном

Та петиція Мигиковського перетворилася на "проєкт, заснований на спільноті", де розробкою пристрою займатимуться члени цієї спільноти, які теж давно хотіли отримати крутий і компактний смартфон на Android.

Команда, названа Small Android Phone - поки ще не компанія, але може нею стати. Поки що це група ентузіастів, яка обговорює розробку пристрою на всіх його етапах - від вибору дисплея і процесора до дизайну корпусу.

У команді перебуває не тільки засновник Pebble, а й його колишні соратники Бен Браянт і Алекс Де Стасіо, який займався також промисловим дизайном у GoPro.

Де Стасіо зазначив, що телефон матиме впізнавану камеру. Багато начерків зосереджені саме на виступі модуля, який має великий вплив на загальний вигляд пристрою. Нижче кілька прикладів можливого дизайну.

"Але не розраховуйте на варіанти з модульною конструкцією, оскільки команда, ймовірно, уникатиме її через складність і високу вартість", - додав Де Стасіо.

Що стосується характеристик камери, Брайант каже, що мета полягає в тому, щоб "робити хороші фотографії, а це означає, що це не 100-мегапіксельний сенсор". Замість цього основний датчик, імовірно, буде ближче до 50 Мп. Також у команди є "пара зачіпок" у програмному забезпеченні для модулів, які можуть дозволити їм вийти на конкурентоспроможний рівень.

Поки команда не вирішила, яким буде корпус пристрою. Вони розглядають металеву раму, вкриту склокомпозитом або алюмінієм з керамічним покриттям чи подібним. У цьому плані інженери не будуть особливо експериментувати, оскільки вся увага має бути зосереджена на деталях, а не на матеріалах.

З назвою телефону поки теж не визначилися, хоча його внутрішнє кодове ім'я - Marvin. Проте Брайант поділився списком потенційних варіантів. Так, Pico або Pip можуть підкреслити невеликі розміри телефону, а інші намагаються звучати доброзичливо або потужно, як, наприклад, Howdy ("Привіт") або Atlas. І є ще один варіант, який здається цілком імовірним - Pebble.

Pebble (з англ. - "галька") - культовий смарт-годинник від компанії Pebble Technology. Він почав свій шлях за допомогою краудфандингу через сайт Kickstarter, де став найбільшим завершеним проектом, набравши понад 10 мільйонів доларів. Перша версія гаджета почала поставлятися на початку 2013 року. Після були Pebble Steel, Pebble Time, Pebble Time Round і Pebble 2. Наприкінці 2016 року компанія була викуплена Fitbit, а та у 2019-му перейшла під крило Google.

2023-03-23 11:30:53