Microsoft тепер показує величезний банер на сайті Chrome, щоб ви залишилися на Edge

У конкуренції всі засоби хороші.

Microsoft Edge, стандартний браузер у Windows 10 і 11, використовується багатьма користувачами виключно для завантаження Chrome. І це настільки засмучує Microsoft, що вона постійно вигадує нові трюки, щоб користувачі не переходили на рішення конкурента. Чергова спроба утримати аудиторію перевершила всі попередні.

Зображення до статті згенеровано штучним інтелектом
Microsoft тепер показує величезний банер на сайті Chrome, щоб ви залишилися на Edge

Тепер під час спроби встановити Chrome за допомогою Edge у браузері відображаються два банери. Перший, невеликий, з'являється на екрані під час переходу на веб-сайт Google, а другий, уже на всю ширину екрана, виводиться після завантаження сторінки.

На великому банері зазначено, що Edge використовує ті самі технології, що й Chrome, але з "додатковою довірою Microsoft".

Заради справедливості слід зазначити, що Microsoft не єдина, хто практикує сумнівні речі для збільшення користувацької бази. Google також показує банери для просування Chrome, але вони з'являються тільки на ресурсах компанії. Google не розміщує рекламу на веб-сайті Firefox і не кричить щоразу, коли ви хочете завантажити інший браузер.

2023-02-22 14:10:25