Вийшло оновлення Telegram із подарунками друзям і новим інтерфейсом відеочатів

Воно вже доступне всім користувачам.

Команда Telegram випустила нове оновлення. Тепер користувачі можуть надсилати один одному подарунки, які виглядають як анімовані зображення з текстовими привітаннями. Ці плюшки потім можна додати у свій профіль, щоб похвалитися перед друзями, або обміняти на Зірки.

Зображення до статті згенеровано штучним інтелектом
Вийшло оновлення Telegram із подарунками друзям і новим інтерфейсом відеочатів

Ще цікавий момент: подарунки можна надсилати анонімно. Одержувач дізнається, від кого він, але ваше ім'я не буде видно іншим, навіть якщо презент показаний у профілі.

У версії для Android нарешті з'явилася підтримка прямих трансляцій у режимі RTMP: юзери можуть генерувати ключі та керувати відеотрансляціями за допомогою популярних програм для стримінгу, на кшталт OBS Studio або XSplit Broadcaster. На ПК і iPhone ця функція доступна з 2022 року.

У додатку для iOS повністю переробили інтерфейс відеочатів. Тепер групові дзвінки споживають менше ресурсів, що дає змогу економити заряд акумулятора смартфона. Розробники обіцяють, що він також буде набагато менше нагріватися під час довгих розмов з безліччю учасників.

Ще розширили інтерфейс меню "Поскаржитися". У нього додали більш докладні категорії. Наприклад, тепер спам можна додатково позначити як шахрайство або фішинг.

Разом із цим у месенджері з'явилася нова платформа для надсилання кодів, яка дає змогу будь-якому бізнесу верифікувати номери клієнтів. Вони приходитимуть в окремому чаті в додатку. Але для компаній це платна послуга - 0,01 долара за користувача.

2024-10-06 10:30:36