Gmail для iPhone і iPad навчився швидко відписувати від розсилок

Два торкання екрана - і готово.

Gmail на iOS і iPadOS отримав нову функцію: швидку відписку для розсилок. Якщо раніше для цього доводилося гортати вниз листи в пошуках потрібної кнопки або відкривати контекстне меню, то тепер кнопку "Відписатися від розсилки" розташували праворуч від імені відправника.

Зображення до статті згенеровано штучним інтелектом
Gmail для iPhone і iPad навчився швидко відписувати від розсилок

Якщо натиснути на цю кнопку, пошта попросить підтвердити, що ви справді хочете відписатися - це захист від випадкових торкань. У деяких випадках для відписки доведеться перейти на сайт відправника (якщо він не підтримує відмову від розсилки в поштових клієнтах).

Скріншоти: Android Authority

Функція поширюється поступово і поки що може бути доступна не всім користувачам. Якщо у вас нової кнопки ще немає, але в контекстному меню функція "Відписатися від розсилки" доступна, доведеться трохи почекати. Також можна перевірити, чи не відключена у вас функція швидкої відписки в клієнті пошти. Для цього:

  • У налаштуваннях відкрийте розділ "Налаштування папки "Вхідні"" → "Підказки в пошті".
  • Переконайтеся, що у пункту "Пропонувати відмовитися від розсилок" повзунок в активному положенні.

Якщо все ввімкнено, залишається тільки чекати - рівно як і користувачам Android. Втім, на сайті техпідтримки Gmail така опція вказана для iPhone, iPad і Android, тому довго чекати навряд чи доведеться.

2023-12-25 11:30:53