Steam припинить підтримку Windows 7 і 8 вже через два тижні

Також на старих комп'ютерах перестане запускатися PUBG.

Згідно зі службою техпідтримки Steam, з 1 січня 2024 року лаунчер перестане працювати на Windows 7, 8 і 8.1. Рішення пояснюють припиненням підтримки цих версій браузером Google Chrome, на який покладається магазин і частина соціальних функцій у Steam. Ще однією причиною називають функції та оновлення безпеки, необхідні для роботи майбутніх версій Steam і доступні тільки в Windows 10 і новіше.

Зображення до статті згенеровано штучним інтелектом
Steam припинить підтримку Windows 7 і 8 вже через два тижні

Свіжа статистика щодо "заліза" від Valve розкрила, що серед усіх комп'ютерів, на яких встановлений Steam, тільки 1% працює на версії нижче Windows 10. Може здатися, що це мало, але на грудень 2023 року орієнтовна кількість користувачів Steam становить 1,2 мільярда - а отже, без доступу до ігор залишаться близько 12 мільйонів осіб.

Паралельно розробники популярної "королівської битви" PUBG оголосили, що гру припинять підтримувати на Windows 7, 8 і 8.1, починаючи з 1 січня 2024 року - причому не тільки в Steam, а й на інших платформах, включно з Epic Games і Kakao. Рішення пов'язують із пріоритетами підтримки та забезпечення роботи античит-системи на актуальних версіях Windows.

2023-12-18 11:30:45