Портал The Verge назвав 5 найкращих Android-смартфонів 2023-го

І ще чотири моделі, до яких точно варто придивитися.

Авторитетний портал The Verge оновив свій список найкращих Android-смартфонів для покупки у 2023-му. До нього традиційно увійшли представники різних цінових сегментів. Загалом було п'ять номінацій.

Зображення до статті згенеровано штучним інтелектом
Портал The Verge назвав 5 найкращих Android-смартфонів 2023-го

Найкращий смартфон на Android - Pixel 8

Як зазначили в The Verge, Pixel 8 має лише кілька ключових змін порівняно з Pixel 7 і позбавлений деяких дорожчих функцій 8 Pro, таких як телеоб'єктив. Але поєднання ціни, функцій і семи років оновлень ОС роблять його найкращим масовим Android-смартфоном, який можна купити просто зараз.

Найкращий компактний Android-флагман - Galaxy S23

Samsung Galaxy S23 має 6,1-дюймовий екран, як і його попередник, але тепер це набагато яскравіша панель з міцним покриттям Gorilla Glass для поліпшеного захисту від падінь і подряпин. Зміна оформлення тильних камер, які позбулися спільного виступу, поліпшила ергономіку пристрою, а збільшена батарея частково вирішила проблему невисокої автономності Galaxy S22.

Найбільш високотехнологічний смартфон - Galaxy S23 Ultra

Ultra-флагман Samsung пропонує величезний 6,8-дюймовий екран, вбудований стилус S Pen, два телеоб'єктиви і першокласний чипсет Snapdragon 8 Gen 2. Коштує смартфон чимало, але аналогів на ринку немає, зазначили в The Verge.

Найкращий складаний телефон - Galaxy Z Fold 5 Galaxy Z Fold 5

Galaxy Z Fold 5 від Samsung дуже схожий на свого попередника, але тепер у нього помітно поліпшений складаний механізм, в якому використовується менше рухомих елементів. При цьому апарат зберіг відмінний 7,6-дюймовий внутрішній дисплей і вузький 6,2-дюймовий зовнішній, отримавши також свіжий процесор Snapdragon 8 Gen 2, що і Galaxy S23.

Найкраща альтернатива Google і Samsung - Nothing Phone 2

На думку редакторів The Verge, Nothing Phone 2 втілює в собі певну ретро-естетику, яка не схожа ні на що інше, що ви можете знайти на ринку. Так, світлодіодні смуги на задній панелі швидше стильні, ніж функціональні, але це хороша альтернатива великим брендам.

Окремо були відзначені інші смартфони, гідні уваги. У їх числі:

  • розкладачка Galaxy Z Flip 5, яка "стала набагато кориснішою", ніж її попередники, завдяки великому 3,4-дюймовому екрану, що здатен вводити повідомлення, електронні листи та повноцінну QWERTY-клавіатуру;
  • Motorola Razr Plus - ще одна розкладачка із зовнішнім екраном, віджети на якому на не такі корисні, як у Galaxy, але зате на ньому можна запускати повноформатні додатки;
  • тонкий і легкий OnePlus Open з найкращим форматом екрана серед складних "телефонів-книжок" і продуманим інтерфейсом для багатозадачності;
  • Google Pixel 7A - володар найкращої камери до 499 доларів, який також отримав нетипову для сегмента бездротову зарядку.
2023-10-24 10:30:46