Ентузіасти відродили "Центр оновлень" для Windows 95, Me і 2000

У планах - єдиний ресурс для оновлення всіх старих версій аж до Vista.

З 2011 року Microsoft закрила доступ практично до всіх серверів "Центру оновлень Windows", тож для встановлення оновлень для старих версій системи доводиться покладатися на сторонні інсталятори - які пропонують далеко не всі з коли-небудь випущених оновлень.

Зображення до статті згенеровано штучним інтелектом
Ентузіасти відродили "Центр оновлень" для Windows 95, Me і 2000

Виправити ситуацію вирішили творці ресурсу Windows Update Restored. Він відновлює доступ до більшості оновлень, коли-небудь випущених для старих версій систем. Встановити апдейти можна тільки вручну: автоматичне оновлення увімкнути не вийде.

Зазначається, що головна мета - відновити всі версії версії сайтів "Центру оновлень", що дасть змогу системам, включно з Windows 95, NT 4.0, 98, Me, 2000 і XP швидко отримувати оновлення.

В основі сайту - матеріали з "архіву інтернету" Wayback Machine. Поки що автори змогли відновити "Центр оновлень" версії 3.1 - він підтримує Windows 95, Windows NT 4.0, Windows 98 (перше і друге видання), Windows Millenium Edition і Windows 2000 аж до оновлення SP2. У майбутньому планується відтворити всі версії "Центру оновлень" аж до 6-ї версії. Сумісність можна подивитися в цій таблиці:

Для запуску відновленого "Центру оновлень" 3.1 потрібен Internet Explorer 5.0 і новіше, творці рекомендують використовувати Internet Explorer 5.5.

Автори проєкту зазначають, що не рекомендують користувачам залишатися на старих версіях системи і радять перейти на сучасні ОС на кшталт Windows 10 і 11, або і зовсім Linux. Головне завдання творців полягало у створенні архіву оновлень старих версій систем для ентузіастів, яким потрібно звернутися до старих версій систем, а не для повсякденного використання.

Windows Update Restored→

2023-07-11 10:32:04