Нейромережа Midjourney навчилася домальовувати зображення

Так, як генеративна заливка в Photoshop.

OpenAI представила оновлення Midjourney v5.2. Хоча це проміжний апдейт, нову круту функцію він все ж приносить. Це інструмент "Віддалити" (Zoom Out), який дає змогу розширити згенеровану картинку.

Зображення до статті згенеровано штучним інтелектом
Нейромережа Midjourney навчилася домальовувати зображення

Збільшення можна налаштувати в проміжку між оригінальним розміром і дворазовим збільшенням (з пресетами 1,5x і 2x). Кнопки збільшення з'являться відразу після генерації картинки в новій версії Midjourney. Також оновлення додає збільшення зображення під квадрат: воно не обрізає довгі сторони, а доповнює короткі.

Усе це звучить схоже на генеративну заливку, яка нещодавно з'явилася у Photoshop. Але між ними є важлива відмінність: Midjourney розширює тільки картинки, які сама ж і згенерувала, тоді як у Photoshop можна використовувати будь-які зображення. Крім того, в Midjourney ви можете керувати тільки вихідним запитом, а домальовування фону працює автоматично. Photoshop же дає змогу вказати, що ви хочете бачити в заповненій області.

Крім "Віддалити" оновлення Midjourney пропонує приховані поліпшення роботи програми - так само, як попередні проміжні оновлення в березні і травні поліпшили реалістичність створюваних зображень.

Щоб користуватися актуальною версією застосунку, включно з новою функцією, потрібна підписка вартістю від 10 до 60 доларів на місяць залежно від плану.

2023-06-27 10:31:06