Повідомлення telegram каналу - @zbroya

Логотип телеграм спільноти - Збройовий Канал 2021-12-25

Збройовий Канал

Кількість підписників:
7561
Фото:
1470 
Відео:
118 
Посилання:
670 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
Канал Віталія Педченка про зброю та стрільбу. Контакт: @vitalypedchenko Група з анонсами тренувань: https://t.me/shootingtraining ! Я не прошу гроші через Телеграм, то шахраї ! ➡️ В коментарях вітається українська мова. Образи, срачі - видаляю.

Канал Збройовий Канал - @zbroya - №1163

Нове тренування, це новий привід тестувати щось нове. Цього разу я вирішив перевірити чи є сенс призматичного прицілу БЕЗ збільшення замість коліматорного прицілу.
Для цих цілей я взяв Vortex Spitfire AR. Як видно з назви, він призначений для AR-платформи, одразу має високу базу і встановлюється на планку Пікатінні. Має прицільну марку з двох кілець і крапки по центру. Вага трохи більше 300 г, що важче за коліматор схожого форм-фактору, наприклад Aimpoint PRO, який легше на 100 г. І значно важче коліматорів простішої конструкції. Є червона або зелена підсвітка за вибором.
Тренувався я на дистанціях від 5 до 40 метрів, пробував незручні положення, стрільбу у русі, маленькі мішені.
Однозначний плюс: сітку видно без підсвітки, тому що вона нанесена безпосередньо на призму.
Мінус: якщо положення голови зміщується вліво або вправо, виникає ефект “місяця”, коли зображення затінюється, як на оптичних прицілах або магніфаєрах. Вперед-назад це не є таким критичним.
Як правильно підказали, призматичні приціли будуть зручними для людей з астигматизмом або вадами зору: "в класичному коліматорі марка виглядає як зірочка, на противагу красивій і чіткій у призмі."
Мої висновки. Якщо вибирати між призматичним прицілом без збільшення і коліматором, я б вибрав коліматор. Перевага для мене виявилась меншою за недоліки з прицілюванням. Хоча якби приціл був зі збільшенням, то це вже зовсім інша справа… Це істотна перевага у компактному прицілі. Візьму один з них на наступне тренування:
-Приціл призматичний Vortex Spitfire HD Gen II 3х збільшення
-Приціл призматичний Vortex Spitfire HD Gen II 5х збільшення
А ви можете зважити переваги та недоліки та прийняти своє рішення.
P.S.: На фото приціл встановлений правильно :) спочатку мені здалось, що ставити його потрібно навпаки, хто ж в інструкцію дивиться ;)

1600
23-03-13 09:20