Повідомлення telegram каналу - @zakononline2019

Логотип телеграм спільноти - Судова Практика ZakonOnline (Верховний Суд та ЄСПЛ) 2021-10-22

Судова Практика ZakonOnline (Верховний Суд та ЄСПЛ)

Кількість підписників:
7634
Фото:
118 
Відео:
 
Посилання:
2280 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
Найактуальніші правові позиції та судові рішення на ресурсі https://zakononline.com.ua https://www.facebook.com/ZakonOnline/ https://www.instagram.com/zakononline/

Канал Судова Практика ZakonOnline (Верховний Суд та ЄСПЛ) - @zakononline2019 - №1586

​​✍🏻МОЖЛИВІСТЬ РЕАЛІЗАЦІЇ ОСОБОЮ З ЧИСЛА ДІТЕЙ-СИРІТ ТА ДІТЕЙ, ПОЗБАВЛЕНИХ БАТЬКІВСЬКОГО ПІКЛУВАННЯ, ПРАВА НА ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СОЦІАЛЬНИМ ЖИТЛОМ НЕ МОЖЕ БУТИ ПОСТАВЛЕНА В ЗАЛЕЖНІСТЬ ВІД НАЛЕЖНОСТІ РІВНЯ ОРГАНІЗАЦІЇ УПОВНОВАЖЕНИМИ СУБ'ЄКТАМИ РОБОТИ ЩОДО ВЕДЕННЯ КВАРТИРНОГО ОБЛІКУ
⚖️Правова позиція ВС у справі № 187/210/20
👨🏻‍⚖️Рішення ВС у справі № 187/210/20 від 01.03.2022
Позивачка звернулась до суду з позовом до органу місцевого самоврядування про зобов'язання забезпечити житлом. Свої вимоги обґрунтувала тим, що вона, як дитина, позбавлена батьківського піклування, була включена до списку осіб, що потребують позачергового забезпечення житлом, і є першою у цій черзі. Однак після досягнення Позивачкою 18 років їй не надано відповідного житла.
Суди попередніх інстанцій відмовили у задоволенні цього позову.
КЦС ВС, скасовуючи рішення судів попередніх інстанцій, зазначив, що Відповідач не заперечував права Позивачки на забезпечення її житлом. Однак Відповідач зазначив, що у зв`язку з його реорганізацією відповідного списку осіб, які потребують позачергового забезпечення житлом, остаточно не сформовано.
ВС не погодився з вищевказаними запереченнями Відповідача і зробив наступний висновок.
У цій справі суди не врахували, що можливість реалізації особою після досягнення нею 18 років передбаченого ч.1 ст.33 Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» права на забезпечення протягом місяця соціальним житлом до надання їм благоустроєного житлового приміщення для постійного проживання не може бути поставлена в залежність від належності рівня організації уповноваженими суб'єктами роботи щодо ведення квартирного обліку та соціального квартирного обліку за місцем походження або проживання таких осіб.
Чи порушено право Позивачки на житло?
ZakonOnline - швидкий пошук судової практики
#Цивільний_процес #правова_позиція
792
23-03-23 15:00