Повідомлення telegram каналу - @zakononline2019

Логотип телеграм спільноти - Судова Практика ZakonOnline (Верховний Суд та ЄСПЛ) 2021-10-22

Судова Практика ZakonOnline (Верховний Суд та ЄСПЛ)

Кількість підписників:
7634
Фото:
118 
Відео:
 
Посилання:
2280 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
Найактуальніші правові позиції та судові рішення на ресурсі https://zakononline.com.ua https://www.facebook.com/ZakonOnline/ https://www.instagram.com/zakononline/

Канал Судова Практика ZakonOnline (Верховний Суд та ЄСПЛ) - @zakononline2019 - №1573

​​✍🏻НЕНАДАННЯ ОСОБІ МОЖЛИВОСТІ ПОДАТИ ЗАЯВУ ПРО ПРИЙНЯТТЯ НА РОБОТУ У ПРИЙНЯТНИЙ ДЛЯ НЕЇ СПОСІБ ПІД ЧАС ДІЇ КАРАНТИНУ НЕ Є ДИСКРИМІНАЦІЄЮ
⚖️Правова позиція ВС у справі № 274/7153/20
👨🏻‍⚖️Рішення ВС у справі № 274/7153/20 від 22.02.2023
Позивач звернувся до суду з позовом про визнання факту дискримінації при укладенні трудового договору. На думку заявника, Відповідач допускає вибірковий доступ до приміщення підприємства, а відтак встановив нерівні умови для працевлаштування Позивача та інших осіб, без об`єктивного та розумного обґрунтування.
Аналізуючи обставини справи, ВС зауважив наступне.
Згідно з ч.2 ст.24 КЗпП України при укладенні трудового договору громадянин зобов'язаний подати паспорт або інший документ, що посвідчує особу, трудову книжку, а у випадках, передбачених законодавством, - також документ про освіту (спеціальність, кваліфікацію), про стан здоров'я та інші документи.
Судами встановлено, що на виконання карантинних заходів адміністрація підприємства обмежила доступ сторонніх осіб до служб та персоналу. При цьому Позивач не вчинив необхідних дій для укладення трудового договору в письмовій формі. В день прийняття Відповідачем на роботу працівників Позивач на пропозицію секретаря не залишив у скриньці для заяв його заяву про прийняття на роботу з необхідними документами, тому питання про прийом його на роботу не могло бути вирішено Відповідачем і не вирішувалось.
Таким чином, ВС підтримав позицію судів попередніх інстанцій про те, що ненадання Позивачу можливості подати заяву про прийняття на роботу у прийнятний для нього спосіб, враховуючи карантинні обмеження, та попередні численні звернення до суду з позовами про порушення його трудових прав не є проявами дискримінації щодо нього.
Згодні з висновком ВС?
ZakonOnline - швидкий пошук судової практики
#Цивільний_процес #правова_позиція
752
23-03-16 15:00