Повідомлення telegram каналу - @whisky_without_cola

Логотип телеграм спільноти - Віскі без Коли 2023-10-06

Віскі без Коли

Кількість підписників:
3134
Фото:
446 
Відео:
20 
Посилання:
66 
Категорії:
Для дорослих | Їжа та кулінарія
Опис:
Привіт! Це мій особистий канал поціновувача міцних алкогольних напоїв. Поради по вибору - на основі власного досвіду Порівняння віскі, бурбона, інколи інших напоїв. Хто я? Звичайний громадянин України - не естет, не дегустатор. Вживайте відповідально

Канал Віскі без коли - @whisky_without_cola - №539

Glen Moray Sherry Cask Finish

💵 Вартість - 850 грн
🥃 Упаковка: проста картонна туба і мореєвська пляшка, яка нам мій смак цікава, але виглядає якось грубовато.
🌈 Кольор: червона мідь. В пляшці виглядає дуже привабливо, і в бокалі теж не дешевить, прикольний червоний відтінок
👃 Аромат: солодко, легко, вершково, приємно, не складно, не спиртуозно. Ізюм, курага, вишня в шоколаді, легкі прянощі, трошки квітковості, ваніль, ягідне варення, цитрусово-м'ятні льодяники, (якась така свіжа/зелена тема), слабке дерево. В цілому це доволі приємний але не сказати що дуже виразний аромат. З іншого боку він такий що і подумати над ним можна і під настрій просто пити для задоволення не напрягаючись
👅 Смак: приємний пряно солодкуватий але не приторний, з долею гірчинки. Манго, карамель, гвоздика, дерево, виноградно винна кислинка, зелений чай з медом, трішки трав'янистості та соломи. В цілому, було важко розкласти на окремі частини, приємно-м'яко, але не супер виразно.
🫦 Посмак: "з характером", доволі довгий але такий, я б сказав "чоловічий", якщо звикли до м'яких віскі - то посмак тут може навіть відштовхнути, хоча мені сподобався. По складових: тропічні фрукти, пряна перченість з цитрусовою цедрою та ноткою дерева, свіжий, агресивний, з "поколюванням" ротової порожнини.
⚖️ Порівняння: Tamnavulin Double Cask with a Sherry Finish ( 950 грн - 1050 грн) аромат - схожі, чітко "хересники", але Тамнавулін мені здався простішим, в ньому меньше відчуваються сухофрукти, по аромату він слабший. Смак - ось тут прям дивне враження, тому що Тамнавулін з одного боку кращий - гладкіший, меньше гірчинки, меньш пряний, тоб то він більш питкий, але при цьому він "пустоватий", сферічно гладкий. Посмак - тут ситуація ще більш діаметрально протилежна - кратно коротший, лагідніший Tamnavulin ... який навіює нудьгу )) . Як на мене - 🏆 переможець Glen Moray, хоча він має недоліки - грубіший і агресивніший.
❗️ Висновок: дуже непоганий сінгл за 850 грн, ще й double cask - я вважаю варто брати. В мене були побоювання що він буде приторний (у хересних віскі це трапляється), але ні - тут все пристойно і навіть трішки агресивно. Умовним мінусом я б назвав простоту смаку і аромату, але це початковий віскі тож чекати якогось ВАУ ефекта не варто. При цьому я от намагаюсь знайти якісь серйозні мінуси - і не можу. Він доволі питкий, простий але не зовсім примітивний - впевнено раджу.
Чи візьму собі: так, це дуже достойний віскі початкового рівня за чесний прайс. В цілому Glen moray (я тут не тільки про цей) це віскі який я можу радити придбати "не за всі гроші світу" але при цьому з приємним смаком та ароматом.
Зображення до поточного посту у каналі "Віскі без коли" - @whisky_without_cola
Зображення до поточного посту у каналі "Віскі без коли" - @whisky_without_cola
Зображення до поточного посту у каналі "Віскі без коли" - @whisky_without_cola
1800
24-09-14 17:48