Повідомлення telegram каналу - @whisky_without_cola

Логотип телеграм спільноти - Віскі без Коли 2023-10-06

Віскі без Коли

Кількість підписників:
3134
Фото:
446 
Відео:
20 
Посилання:
66 
Категорії:
Для дорослих | Їжа та кулінарія
Опис:
Привіт! Це мій особистий канал поціновувача міцних алкогольних напоїв. Поради по вибору - на основі власного досвіду Порівняння віскі, бурбона, інколи інших напоїв. Хто я? Звичайний громадянин України - не естет, не дегустатор. Вживайте відповідально

Канал Віскі без коли - @whisky_without_cola - №522

Laphroaig Select
👀 По суті я вже писав про аромат та смак Laphroaig Select , але в мене парочку фоточок завалялось (ці фото дружина робила) тож можу собі дозволити окремий пост зробити, по класиці.
🎓 Цікаві факти
👉 NAS з міксу спиртів Quarter Cask, PX Cask Triple Wood ( Європейський дуб) з фінальною витримкою в бочках з нового американського дубу
👉 Без додавання кольору. В порівнянні я написав, що кольор присутній - протупив, прочитав в інтернетах і не прочитав, що на пляшці написано, а там чорним по американськи написано шо натурал колір.
💵 Вартість - 1599 грн купляв місяці два назад, зараз бачу 1699 грн в інтернетах
🥃 Упаковка: картонна туба і характерна "класична" пляшка. Мені у них пробка подобається, рел'єфна.
🌈 Колір: солом'яний
👃 Аромат: легкий (як для Лафройг особливо), розумієш чому багатьом поціновувачам десятки він не зайшов. Фрукти, цитрус, солодка карамельність, навіть льодяниковість, трішки згодом приходять айла складові: торф, багаття. Далі можна розібрати морські нотки: сіль, йод, водорості. В цілому доволі цікаво, багато складових які зібрані щільно і "до місця".
👅 Смак: мед, торф, дерево, дим, фрукти, цитрусова цедра, трішки перченості. Є легкий натяк на аптечну мазь, яку всі очікують від Лафройг, але вона доволі далеко і скоріше не в смаку, а в переході на посмак.
🫦 Посмак: середній по тривалості, з легкою "кусючестю", деревом, аптечністю та димом.
⚖️ Порівняння: ну з Таліскером я порівнював, тепер можна з Big Pit. Аромат Піта - меньш насичений, простіший, море та багаття. Смак Піта спиртуозніший, простіший, цитрус, багаття що горить, дерево, перченість, не така активна фруктово-медова складова. Посмак більш перчений і трішки довший. Загалом і по смаку і по аромату Лафройг Селект перемагає, посмаки різні і в посмаку Піт може бути навіть трішки кращий.
❗️ Висновок: Скуштувавши перщший раз я був відверто розчарований, бо це явний NAS і не дуже "Лафроїстий". АЛЕ я порівняв його з Таліскером, з Біг Пітом і от знаєте - так, це лише NAS, але непогано зібраний і в цілому доволі питкий. Також відмічу, що хоч і віддалено, але він впізнається саме як Лафройг, тобто ви його не переплутаєте. І в результаті - доволі приємні відчуття, потрібно лише перестати порівнювати з Лафройг 10, бо це просто різні напої.
Чи візьму собі: не найближчим часом, але цілком можливо, принаймні як приклад непоганого NAS віскі він точно має право на життя.
Зображення до поточного посту у каналі "Віскі без коли" - @whisky_without_cola
Зображення до поточного посту у каналі "Віскі без коли" - @whisky_without_cola
5700
24-08-11 17:29