Повідомлення telegram каналу - @whisky_without_cola

Логотип телеграм спільноти - Віскі без Коли 2023-10-06

Віскі без Коли

Кількість підписників:
3137
Фото:
446 
Відео:
20 
Посилання:
66 
Категорії:
Для дорослих | Їжа та кулінарія
Опис:
Привіт! Це мій особистий канал поціновувача міцних алкогольних напоїв. Поради по вибору - на основі власного досвіду Порівняння віскі, бурбона, інколи інших напоїв. Хто я? Звичайний громадянин України - не естет, не дегустатор. Вживайте відповідально

Канал Віскі без коли - @whisky_without_cola - №113

​​The Famous Grouse
❗️ Зробив для себе классне відкриття із циклу дешевих віскі. До цього я його не вживав (мені так здається, що якийсь час його не було на полицях України, але можу помилятись, припускаю, просто не бачив). Реально достойний віскі, за таку вартість - 570 грн по акції. Але, навіть без акції 700+ це, на мій погляд нормально, за такі смакові характеристики.
Цікаві факти:
👉 Історія бренду починається з 1800 року, саме з цього року Мет’ю Глог, засновник компанії, почав володіти магазинчиком алкоголю
👉 В 1842 році компанія почала поставляти віскі до королівського столу, що стало дуже важливим етапом розвитку компанії
👉 Вважається найпродаваємішим блендед віскі в Шотландії
👉 В купажі присутні такі односолодові віскі як: “Macallan”, “Glenturret”. “Highland Park”.
📦 Упаковка: прикольна пляшка з асиметричною верхньою гранню, відсутність дозатора (я вже писав що завжди з підозрою ставлюсь до цієї хрєні) Про верхню грань пляшки я не помічав, доки не налив трошки в бокал і побачив, що залишок в пляшці не симметрично круглий, тупив з пів хвилини :)
🌈 Колір напою: стандарт, думаю ви всі знаєте, що недорогі віскі (окрім бурбону) підкрашують цукровим коліром, тож тут все звичайно.
👃🏻 Аромат: стриманий, карамельно солодкуватий, з нотками меду, сухофруктів і ВИШНІ. Про вишню - скоріш за все, це так мої рецептори розпізнають винградні нотки (бо напій витримується в діжках з під Шеррі). Загалом, якщо не поділяти на складові, а просто оцінити аромат - стриманий, солодкий, важкуватий, терпкий, солідний. На мене склав враження дуже достойного напою. Якщо б дегустував в сліпу - повірив би що це напій приблизно за 1000 грн.
👅 Смак: сухофрукти, мед, карамель, виноградно-цитрусовы нотки (десь далеко). Якщо не поділяти на смаки - може здатись трішки солодкуватим, але при цьому солідно і доволі благородно.
🫦 Післясмак: сухий, дерево, ваніль, карамель.
Мінуси: якщо пити більше 100 граммів, рецептори звикають до нюансів смаку і напій може здатися занапто солодким. Також ця солодкість буде заважати якщо ви хочете вжити цей віскі разом з їжею.
📊 Порівняння з іншими віски (зауважу, якщо я пишу про порівняння, то зазвичай я наливаю в той же час віскі з яким порівнюю і пишу так би мовити "по свіжим відчуттям")
👉 Red Label - трішки виграє для мене за рахунок "айловості", тобто відчуття торфу і диму там трішки більше. При цьому red для мене відчувається "біднішим" по палітрі смаків і аромату. Тобто з точки зору "солідності" - він програє. Я навіть коли спробував перший ковток The Famous Grouse подумав, що він для мене може стати новим лідером в своїй ціновій категорії. Але, після порівняння, зрозумів що все ж таки присмаки айли роблять саме для мене червону етикетку більш приємною.
👉 Ballantines - набагато легший, квітковий. Дуже поважаю цей напій, але він виглядає біднішим за The Famous Grouse. Тож тут ви маєте обирати - або легкість і квітковість (Ballantines) або деяка важкість і солодкість з натяком на солідний віскі (The Famous Grouse)
Висновок: відверто можу порадити. І якщо за 700 грн ви ще напевно зможете знайти щось порівняно цікаве, то за 560 грн - це точно варте уваги.
🏆 Зараз мій ТОП-3 недорогих віскі (500-700 грн за 0.7) виглядає таким чином: Red Label, The Famous Grouse, Ballantines.
🙏🏻 Буду радий якщо будете коментувати мої огляди (я від вас теж вчусь і дізнаюсь про нові для мене напої), ну і діліться моїмити оглядами з друзями які теж полюбляють віскі.
125
23-10-25 09:33