Повідомлення telegram каналу - @viatrovych

Логотип телеграм спільноти - В’ятрович Viatrovych 2021-11-05

В’ятрович Viatrovych

Кількість підписників:
1679
Фото:
14 
Відео:
Посилання:
74 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
Ми з України. Ми з виру історії. Спробую пояснити, що ви бачите нині, і роз’яснити причини, які криються у попередніх роках та століттях.

Канал В’ятрович Viatrovych - @viatrovych - №401

Добрий вечір, ми з України. Головне за день.
14 грудня
1. Росія атакувала Київ і околиці дронами-камікадзе. Всі 13 безпілотників збиті силами ППО, жоден енергетичний об'єкт не постраждав. Через падіння і вибухи дронів зазнали руйнувань цивільні будівлі в Києві й області.
2. Росіяни завдали 23 авіаційних і 7 ракетних ударів по містах Костянтинівка і Курахове в Донецькій області.
3. В Туреччині суд засудив мера Стамбула Екрема Імамоглу до двох років і семи місяців ув'язнення за надуманим звинуваченням в «обрАзі членів Вищої виборчої ради країни». Суд також заборонив політичну діяльність Імамоглу, який вважався головним суперником Ердогана на президентських виборах 2023 року.
4. Європарламент схвалив механізм надання Україні 18 млрд євро макрофінансової допомоги в 2023 році.
5. В Європарламенті відбулася церемонія вручення представникам українського громадянського суспільства премії Сахарова, якою цього року нагороджений «сміливий народ України».
6. Данський Danske Bank визнав себе винним у шахрайстві і виплатить 2 млрд доларів штрафу через розслідуване США відмивання грошей, у тому числі російських, через естонське відділення банку.
7. У планах організаторів зірваного заколоту в Німеччині було взяття штурмом Бундестагу й убивство канцлера Олафа Шольца, - пише The New York Times.
8. Президентка, прем’єр-міністр і голова парламенту Косова підписали заявку на вступ країни до ЄС.
9. Україна повернула з полону 64 воїнів.
10. Лідер німецької опозиції Фрідріх Мерц вимагає, щоб федеральний уряд поставив в Україну бойові танки та бронетранспортери.
11. Сейм Литви ухвалив закон про заборону пропаганди тоталітарних і авторитарних режимів та їхніх ідеологій із використанням громадських об’єктів.
12. Петиція до президента Зеленського з вимогою ветувати ухвалений вчора Верховною Радою законопроєкт про всевладдя будівельної мафії набрала необхідні 25 тисяч підписів в рекордно короткий строк.
13. В місті Клінци Брянської області росії знову пролунали вибухи.
14. Українська авіація завдала 7 ударів по місцях зосередження російських військ та техніки та 3 удари по зенітно-ракетних комплексах окупантів.
Слава Україні!

555
22-12-14 19:13