Повідомлення telegram каналу - @universeinthepocket

Логотип телеграм спільноти - Всесвіт у кишені 2024-07-14

Всесвіт у кишені

Кількість підписників:
1792
Фото:
3080 
Відео:
561 
Посилання:
2170 
Категорія:
Пізнавальне
Опис:
🔥Найякісніший україномовний канал про Всесвіт! Цікаві факти, наукові відкриття та новітні досягнення у космічній області! Канал адмініструється товариством популяризаторів астрономії «Шлях до Всесвіту». Адміни: @Proto_star, @MasalovychNataliia

Канал Всесвіт у кишені - @universeinthepocket - №4405

Марсіанські хроніки: марсохід Perseverance спробує подолати надзвичайно важкий підйом 💪 Розпочинається новий етап його місії.

Після 2,5 років дослідження кратера Єзеро, що (як припускають вчені) є дном древнього озера, Perseverance готується нарешті розпочати багатомісячний підйом по західному краю кратера. Початок «сходження» запланований на 19 серпня та знаменую собою початок нової наукової кампанії місії - вже пʼятої.
Наразі марсохід подолав близько 29 км та зібрав 22 зразка різноманітних порід. Серед них - осадові породи, що утворюються при перенесенні різноманітних частинок водою.

Досягти краю кратера буде дуже непросто. Perseverance має піднятися на висоту 300 м. Незважаючи на ретельне планування маршруту, на деяких його ділянках нахил досягає 23°, що доволі близько до гранично допустимого значення для марсохода.
Сподіваємося, він впорається! 🔥
Всесвіт у кишені | Ми на Facebook
Зображення до поточного посту у каналі "Всесвіт у кишені" - @universeinthepocket
326
24-08-15 18:12