Повідомлення telegram каналу - @undertechua

Логотип телеграм спільноти - UnderTech 2023-09-20

UnderTech

Кількість підписників:
30
Фото:
38 
Відео:
Посилання:
 
Категорії:
Telegram | Ігри | Технології
Опис:
Дізнайтеся першими про останні розробки, інновації та тренди у сфері технологій. Приєднуйтесь до нас, щоб бути в курсі найактуальніших подій та майбутніх технологічних революцій. Технології змінюють світ, і ми допоможемо вам стежити за цими змінами!

Канал UnderTechUA - @undertechua - №35

Android 14 дозволить перетворити смартфон на веб-камеру без сторонніх додатків
Операційна система Android 14 дозволить використовувати смартфони як веб-камери без призначених для цього сторонніх додатків. Зазначена функція вбудована безпосередньо в операційну систему.
Нова функція, що дозволяє використовувати Android-смартфон як веб-камеру, була виявлена у випущеній в середу бета-версії Android 14 QPR1 Beta 1 для смартфонів Google Pixel. Для використання смартфона як веб-камера пристрій необхідно просто підключити до ПК або ноутбука через кабель USB.
Функцію можна активувати у спливаючому вікні налаштувань USB-з'єднання, коли пару смартфона з ПК або ноутбуком. При виборі опції «Використовувати цей пристрій як…» з'явиться варіант «Веб-камера», а також відповідні параметри відеопотоку. Нова функція має налаштування збільшення та зменшення масштабу зображення, а також перемикання між передньою та задньою камерами пристрою.
На даний момент функція, що перетворює Android-смартфон на веб-камеру, підтримується на всіх пристроях Google Pixel, здатних запустити останню бета-версію операційної системи Android, за винятком Pixel Fold. Зазвичай смартфони Pixel першими отримують усі оновлення операційної системи. Іншими словами, у перспективі нова функція має з'явитися на Android-смартфонах та інших виробників.
Сучасні смартфони оснащуються набагато якіснішими камерами, порівняно з тими ж ноутбуками, тому наявність такої функції справді бачиться корисним доповненням до ОС Android 14, випуск якої очікується 4 жовтня. Щоправда, трохи засмучує необхідність використання кабелю для підключення. Наприклад, функція Continuity Camera від Apple також дозволяє використовувати камеру смартфона iPhone як веб-камеру при підключенні до MacBook. Але при цьому підключення здійснюється бездротовим способом. У той же час, функція веб-камери Android заснована на стандарті USB Video Class (UVC), тому вона повинна працювати на всіх системах без будь-яких обмежень, включаючи Windows, ChromeOS, Linux та Mac, що робить її більш універсальною.
24
23-09-25 14:03