Повідомлення telegram каналу - @ukrvankari

Логотип телеграм спільноти - Українські події в Анкарі 🇺🇦🇹🇷 2021-07-06

Українські події в Анкарі 🇺🇦🇹🇷

Кількість підписників:
655
Фото:
449 
Відео:
27 
Посилання:
222 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
Цей канал створений Українською спілкою в Анкарі для оперативного інформування щодо подій української громади.

Канал Українські події в Анкарі 🇺🇦🇹🇷 - @ukrvankari - №584

Запрошуємо на захід, присвячений збереженню та розвитку кримськотатарської культури.
📅Дата: 8 листопада о 16.00
📍Місце: Приміщення будівлі організації Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı
Адреса: Oğuzlar Mah. Mevlana Bulvarı No: 145 Balgat - ANKARA
В рамках заходу ГО «Кримська родина» презентує низьку культурологічних продуктів, а саме:
• Цикл відео-лекцій про матеріальну й нематеріальну культурну спадщину Криму, які підготовлені науковцями та експертами, що досліджують і популяризують культурну спадщину Криму: матеріальну (пам'ятки сакральної та світської архітектури, ювелірне мистецтво) та нематеріальну (освітні практики, колискові пісні, національна кухня).
• Яскраві відео-композиції із записами традиційних пісень і танців представлятимуть творчі колективи, що відтворюють і пропагують автентичну національну музичну й хореографічну культуру кримських татар.
• Захопливий віртуальний атлас традиційних музичних інструментів кримських татар, який надаватиме можливість не лише ознайомитись із історією створення і побутування унікальних стародавніх інструментів, а й послухати їхнє звучання, збагативши свої уявлення про розмаїту музичну спадщину кримськотатарського народу.
• Унікальні інформаційно-просвітницькі пазли з зображеннями Криму створюються з метою естетичного виховання й історичної обізнаності дітей з елементами історико-культурної спадщини народу.
• Двомовна аудіо-книга із народними легендами й казками, записана в майстерному виконанні, – це можливість для дорослих поринати разом із дітьми у чарівний світ фольклорної творчості, вслухатися у мелодику української і кримськотатарської мов, заохочувати до пізнання двох культур.
• Художній альбом відомої мисткині Зареми Трасінової, сучасна творчість якої вкорінена у традиційній культурній спадщині. Її роботи поєднують традиційну колористику, національні сюжети та унікальний авторський підхід. Її стиль і твори добре знані у кримськотатарському культурному середовищі, але маловідомі у загальноукраїнському та світовому мистецькому контексті. Одна із причин – відсутність авторського альбому. Тож ми представляємо перше мистецьке видання із творами видатної художниці, задля збереження і популяризації її спадщини в Україні та у світі.

323
23-11-07 18:23