Повідомлення telegram каналу - @ukrprofavia

Логотип телеграм спільноти - Професійна спілка працівників авіабудування та машинобудування України 2021-12-24

Професійна спілка працівників авіабудування та машинобудування України

Кількість підписників:
414
Фото:
894 
Відео:
34 
Посилання:
520 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
Інформаційний канал ПАУ

Канал Професійна спілка працівників авіабудування та машинобудування України - @ukrprofavia - №2097

З глибоким сумом повідомляємо, що на 82-му році життя пішов від нас Дмитро Ківа: видатний український авіаконструктор, доктор технічних наук і Академік академії наук України, Герой України, багаторічний головний конструктор АНТК ім. О. К. Антонова, Генеральний конструктор із створення та модернізації авіаційної техніки в Україні та президент-генеральний конструктор ДП «АНТОНОВ» у 2010- 2015 роках.
За час своєї діяльності Дмитро Ківа зробив великий внесок у розвиток українського авіабудування. Під його керівництвом були створені та вдосконалені численні моделі літаків та міжнародні проєкти з їхнього будівництва, які здобули світове визнання. Його таланти, відданість роботі та інноваційний підхід неодноразово були відзначені державними нагородами та міжнародними преміями.
Дмитро Семенович був не лише видатним конструктором, але й наставником для молодих спеціалістів, які мали честь працювати під його керівництвом. Його мудрість, прагнення досконалості, відданість авіації та ентузіазм залишили слід у серцях тих, хто мав честь працювати з ним і знати його особисто.
Памʼять про Дмитра Ківу залишиться в історії українського авіабудування. Висловлюємо щирі співчуття його родині, друзям, колегам та всім, хто знав і шанував Дмитра Ківу. Нехай його душа спочиває в мирі. Світла пам'ять про Дмитра Семеновича житиме в наших серцях.

Зображення до поточного посту у каналі "Професійна спілка працівників авіабудування та машинобудування України" - @ukrprofavia
703
24-07-25 10:50