Повідомлення telegram каналу - @ukrainian_elders_protocols

Логотип телеграм спільноти - ✙ Протоколи українських мудреців #УкрТг ✙ 2024-07-14

✙ Протоколи українських мудреців #УкрТг ✙

Кількість підписників:
3092
Фото:
88 
Відео:
10 
Посилання:
172 
Категорія:
Пізнавальне
Опис:
Всієї правди ми не знаєм... Чи не перший укртг канал з докладними оглядами теорій змов. Обговорити питаннячка: @Whatislove_29_04_18

Канал ✙ Протоколи українських мудреців #УкрТг ✙ - @ukrainian_elders_protocols - №627

#думки_вголос
Незвичний і не по темі пост, але...певно на те це й канал одного адміна.
Про сьогоднішню трагічну подію переважно пишуть в дусі: "Ну, бабця звісно неприємна, але людей вбивати плохо. Свічечка.гіф".
А я от чомусь згадав свої ранні роки. І своє ставлення до Ірини Дмитрівни. Колись я неіронічно нею захоплювався. Частково через юнацький максималізм. Частково через специфіку часів. Часи ті трохи ще пригадую. З 2010 по 2014 рік не було великої певності у тому, що Україна лишиться українською. Що буде сталий розвиток нашої мови. Що буде популяризація нашої історії. Навіть до Януковича можна було спостерігати засилля російської мови у ЗМІ, на телебаченні та у шоу-бізнесі. Будь-який більш-менш масовий культурний продукт мав бути принаймні толерантним до впливу нашого східного сусіда. І необов'язково масового.Нещодавно переглядав старий випуск українського журналу "Футбол" і мене прям тільтануло. Російському чемпіонату було виділено 4 сторінки, українському лише два.
Люди трох підзабули ті часи. Можливо я їх пам'ятаю, бо був єдиним україномовним у класі. Не те щоб мені це якось жити заважало, але було відчуття ніби рухаєшся по життю у різних напрямках з власною державою та....власним народом?
Тому так, пані Фаріон та партія "Свобода" неіронічно були символом опору недобрим тенденціям. Колись на цьому каналі буде огляд теорії про їх фінансування Кремлем/"регіоналами". Можливо, в ході рісьорчу я знайду суттєві пруфи цієї теорії. Але. 5 місце "Свободи" на парламентських виборах 2012 року, полум'яні промови Фаріон на захист української мови, напів законні марші УПА тих часів давали надію, що ми не станемо Їблогрустю v.2.0.
Звісно, після Революції Гідності багато чого змінилось. Українська мова вийшла на сталий розвиток. Україномовного контенту в рази побільшало. Україномовних людей побільшало, їх відсоток продовжує рости. Ми не святкуємо на державному рівні 9 травня. Нашим дітям розповідають у школах та на ютубі про звитяги холодноярівців та УПА.
Юридично ці зміни оформлювали не "свободівці". Але це була літералі їх програма 2012 року. Яку почали реалізовувати, коли рейтинг партії Фаріон пробивав дно.
На жаль, пані Ірина не змогла вловити ці зміни. І ментально так і застрягла у 2012 році, який уже не повернеш. І слава Богу, що не повернеш.
На цьому каналі поважають російськомовних військових, російських добровольців, засуджують злив даних українських активістів (це був повний зашквар) на окупованих територіях та не бачать сенсу радикального вирішення мовного питання. Тенденція по українізації зараз дуже позитивна. І варто зауважити, що велику роль у цьому зіграла саме партія "Свобода" з 2012 по 2014 рік. Їх члени були на Революції гідності та на війні. Їх депутати блокували проросійські закони наскільки це було можливо. Таке було і таке не варто забувати.
Подивіться програму "Велич особистості" від Ірини Фаріон на ютубі. Вона цікава. Бо пані Ірина при усіх своїх поглядах була дуже ерудованою людиною. Колись я вчив нашу історію і завдяки їй. Можливо, і ви щось дізнаєтесь...
Співчуття рідним. Бережіть себе.
2900
24-07-19 22:02