Повідомлення telegram каналу - @ukr_pravda

Логотип телеграм спільноти - УП. Кляті питання 2021-05-18

УП. Кляті питання

Кількість підписників:
22603
Фото:
101 
Відео:
Посилання:
3690 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
Офіційний канал інтернет-видання "Українська правда" Співпраця та зворотній зв'язок: @fedor_vasilievich Реклама: https://telegra.ph/Reklama-na-UP-Klyat%D1%96-pitannya-11-24 Чат каналу: https://t.me/ukr_pravda_chat Поставити питання: @UkrPravdaQuestionsBot

Канал УП. Кляті питання - @ukr_pravda - №3794

Які проблеми фронту проходять повз командування Медсил?
У цьому тексті "Українська правда" розповідає, як і з чого почалося велике обговорення неякісного такмеду в армії, деталізує, що саме викликає обурення в бойових медиків і як це можна виправити, а також, як на цей скандал реагують у командуванні Медичних сил. Головні проблеми:
1. Неякісні турнікети. Турнікет – це одноразовий дорогий (американський CAT коштує 1400-1800 грн за штуку) засіб для зупинки кровотечі, який потрібен кожному військовому в кількості 3-4 штуки. Замість нормальних сертифікованих турнікетів до військових потрапляють китайські підробки. Це стається через те, що командування Медсил не має превентивних вимог до турнікетів, що надсилають інші країни, та не фільтрує те, що отримує. Як наслідок – людина знекровлюється через те, що турнікет рветься або не тримає тиск.
2. Брак евакуаційної броні. Військових у кращому разі вивозять з передової на звичайній броні – М-113 або БМП, у гіршому – на звичайних, вразливих до обстрілів і уламків пікапах. Окрім браку спецтранспорту, є ще питання з тим, як КМС його розподіляє. Наприклад, ще пів року тому професійний, обладнаний під евакуацію, кейсевак привозив на стабпункт продукти з дніпровського госпіталя.
3. Застаріла картка пораненого. Досі частина бойових медиків послуговується радянською карткою пораненого, що має назву "форма-100". По-перше, вона незручна для заповнення та містить застарілий перелік поранень – на кшталт ядерної та хімічної зброї. По-друге, вона часто надрукована російською.
4. Відсутність єдиного органу, який би опікувався бойовими медиками. Робота бойових медиків перебуває в зоні відповідальності одразу кількох органів: КМС, Генштабу, МОЗу. І водночас не перебуває під патронажем жодного з них. Бойові медики значною мірою виконують свою роботу завдяки волонтерській підтримці. 
5. Бюрократія. Начмед бригади має оформити заяву, наприклад, на отримання аптечок. Далі оглянути їх, прийняти на баланс і за потреби списати. По кожній аптечці, щоб її списати, треба провести розслідування. Це довго, важко і для цього потрібні люди, яких часто немає. Щоб обходити ці бюрократичні процедури, медики працюють з волонтерами. Дехто "в білу" – тобто офіційно приймаючи аптечки на баланс, дехто – неофіційно. В однієї з бригад є стікер "візьмемо, але без актів", тому що немає стільки людей, які будуть цим займатися.
3200
23-08-17 07:17