Повідомлення telegram каналу - @ua_hero

Логотип телеграм спільноти - Сава. Такмед, жаба і гадюка. 2022-01-31

Сава. Такмед, жаба і гадюка.

Кількість підписників:
15558
Фото:
1280 
Відео:
754 
Посилання:
719 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
Підтримати канал: https://base.monobank.ua/71Gw7TFjxgwdC6#subscription Це мій блог. Останні 7 років я займаюсь тренінгами з тактичної медицини і інших видів допомоги.

Канал Сава. Такмед, жаба і гадюка. - @ua_hero - №914

Inna Sovsun:
Даруйте, що не про Пригожина, але теж дуже важливо. Щойно закінчився комітет нацбезпеки й оборони Верховної Ради.
Кілька висновків з обговорення ситуації з турнікетами.
За 2023 рік Командування медичних сил не закупило ЖОДНОЇ медичної аптечки.
Тетяна Остащенко прозвітувала по типах турнікетів, які є в ЗСУ:
55% ТССС — CAT, SOF-T, SAM XT, TMT
Якщо додати ще хороші українські турнікети Січ — то разом виходить 75%,
Решта 25% — інші компанії, тобто неперевірені.
Чверть турнікетів на руках у військових, — незрозумілої якості. Можуть спрацювати, а можуть — не спрацювати. Кожен четвертий турнікет.
Але і це ще не все. Бо у цих даних дечого бракує — джерела походження турнікетів. Це ті турнікети, які видало КМС? Чи це разом з тими, які привезли волонтери?
Командувачка не змогла відповісти на це питання. Вони надіслали запит в частини, ті сказали, що у них є на руках. Чи є у військових волонтерські турнікети? — Звісно, що є. Чи вказували вони їх у статистиці? — Відповіді немає, але я ризикну припустити, що вказували.
Тобто, ймовірно, що ситуація виглядає так: волонтери почали критикувати Остащенко, порушили питання про результати її роботи, і вона прозвітувала зокрема — про ВОЛОНТЕРСЬКІ турнікети. Це що таке взагалі?
На жаль, комітет нацбезпеки й оборони проявляє дивну байдужість. Деякі члени комітету взагалі почали говорити про зрежисований процес, мета якого — зняти Остащенко!
Усі присутні послухали звіт Остащенко і сказали, що немає ніяких проблем. Немає стандартів турнікетів — і проблем немає. А немає розуміння, скільки турнікетів потрібно? — Теж не біда, ніхто ж не скаржиться!
Тільки волонтери скаржаться. Бо вони з ніг падають, кошти збирати все важче, а кількість запитів на турнікети від частин — лише росте.
Іде десятий рік війни.
Джерело

1200
23-08-23 19:42