Повідомлення telegram каналу - @ua_hero

Логотип телеграм спільноти - Сава. Такмед, жаба і гадюка. 2022-01-31

Сава. Такмед, жаба і гадюка.

Кількість підписників:
15558
Фото:
1280 
Відео:
754 
Посилання:
719 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
Підтримати канал: https://base.monobank.ua/71Gw7TFjxgwdC6#subscription Це мій блог. Останні 7 років я займаюсь тренінгами з тактичної медицини і інших видів допомоги.

Канал Сава. Такмед, жаба і гадюка. - @ua_hero - №288

УВАГА! Шок-контент! (Особливо перше відео)
Неодноразово бачив, як деякі інструктори (або ні) дуже активно грають роль поранених, імітуючи якийсь інтенсивний, емоційний і дуже інтерактивний супротив. Це все, звісно, може виглядати дуже цікаво, зі спецефектами. Але яка користь від цього? Чи релевантно це?
Особисто я не бачу в цьому жодної користі, окрім як одночасного відпрацювання разом з навичками допомоги і навичок боротьби та рукопашного бою.
Чи релевантно це? Чи реалістично? Чи відповідає це дійсності? Просто подивіться декілька відео з реальними пораненими.
В свою чергу скажу, що я бачив за своє життя декілька десятків ДТП, десятки поранених, десятки людей в стані алкогольного і наркотичного спяніння. Лише один раз бачив чувака який був прям настільки активним. Але він був під метадоном. Хоча навіть тоді не можу сказати, що він заважав надавати допомогу.
В яких випадках поранений дійсно може чинити супротив:
- Гіпоксія, в т. ч. через крововтрату або проблеми з диханням. Стан свідомості може бути дійсно зміненим, аж до галюцинацій. Але скоріш за все людина не матиме сил чинити супротив
- Важка ЧМТ - те саме. У кожного з вас хоч раз в житті сильно боліла голова. Вам сильно хотілось тоді кричати, бігати і дригади ногами?
- Вживання наркотиків, алкоголю, делірій після відмови від них. Але чи є сенс рутинно відпрацьовувати це на тренінгах? Скільки таких поранених ви зустрінете за все життя? 1? 0?
Мій висновок: люди знову плутають шоу з компетенцією і якістю. Історія Інструктора Алі і Спартака Суботи перероджуються мільйони разів в круговороті долбоєбізма.
Порівняйте перше відео з відео реальних поранених. Подивіться уважно ще раз.
781
23-06-02 15:56