Повідомлення telegram каналу - @ua_hero

Логотип телеграм спільноти - Сава. Такмед, жаба і гадюка. 2022-01-31

Сава. Такмед, жаба і гадюка.

Кількість підписників:
15563
Фото:
1280 
Відео:
754 
Посилання:
719 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
Підтримати канал: https://base.monobank.ua/71Gw7TFjxgwdC6#subscription Це мій блог. Останні 7 років я займаюсь тренінгами з тактичної медицини і інших видів допомоги.

Канал Сава. Такмед, жаба і гадюка. - @ua_hero - №159

Аналітика, висновки, поради після ротації Соледар / Бахмут від керівника "Тактична медицина Північ" Владислава Чумаченко.
1. Пропущені поранення.
Кожен другий поранений потрапляв до нас з пропущеними пораненнями. Не затомпоновані рани, що кровлять. Не заклеєні поранення грудини. Перелами кінцівок. Рвані, та різані рани, шо кровлять. Навіть травми ока.
Зазвичай, головна причина пропущених поранень, це не бажання роздягати людину. З яких причин, не зрозуміло. Але, під одягом, ми знаходили роботу дрібних уламків. І навіть куль.
2. Якість огляду.
Майже завжди пропущені поранення були на фоні інших, більших ран.
Тож висновки, які ми зробили:
• За можливості максимально розрізати або зняти одяг пораненого на другому плечі евакуації. Якщо в машині є засоби запобігання гіпотермії.
• Детальний огляд. Навіть якщо поранений запевняє, що більше ніде не болить.
3. Наслідки пропущених поранень.
На щастя, на нашому етапі все було добре. Але були поранення, пропущені та небезпечні. Дрібна рана може бути глибокою. Неконтрольована середня кровотеча може зашкодити як масована. Але за довший час.
#митамдемипотрібні
421
23-02-28 15:45