Повідомлення telegram каналу - @typicaldymer

Логотип телеграм спільноти - Типовий Димер ✔ Димерська ТГ 2022-01-12

Типовий Димер ✔ Димерська ТГ

Кількість підписників:
2746
Фото:
696 
Відео:
91 
Посилання:
274 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
Єдиний офіційний telegram-канал від ГО "Типовий Димер"

Канал Типовий Димер ✔ Димерська ТГ - @typicaldymer - №862

​​Компенсація за зруйноване війною житло
Понад 350 тисяч заявок про руйнування майна подали українці після початку повномасштабного вторгнення росії. Це більше, ніж 23,5 мільйони квадратних метрів пошкодженого і зруйнованого житла. І цифри ще не остаточні. Для людей, чиє житло постраждало, держава розробила механізм компенсації витрат за відбудову - відповідний законопроєкт вже прийняла Верховна Рада України.
Які механізми компенсації передбачаються? Яка різниця у процедурі відшкодування за зруйноване та пошкоджене майно? Які обов’язки покладає законопроєкт на місцеве самоврядування? Та коли механізми запрацюють?
Законодавчі механізми відшкодування та обов’язки ОМС обговорили представники Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, міжнародних проєктів, органів місцевого самоврядування та експерти під час заходу «Законодавчі механізми компенсації за пошкодження та знищення об’єктів нерухомого майна внаслідок військової агресії російської федерації».
Подію організував Проєкт USAID «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА») спільно з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України.
Більше: https://decentralization.gov.ua/news/16252
1300
23-03-16 14:35