Повідомлення telegram каналу - @think_move_dance_ua

Логотип телеграм спільноти - Think-move-dance UA 2024-07-14

Think-move-dance UA

Кількість підписників:
408
Фото:
52 
Відео:
Посилання:
230 
Категорія:
Пізнавальне
Опис:
Танець, що мотивує думати, рухатися і творити. В часі і просторі з іронією та сарказмом.

Канал Think-move-dance UA - @think_move_dance_ua - №523

"Єдина значуща роль для музики в контексті танцю – це бути повністю відсутньою або насміхатися з себе. Використання "серйозної" музики одночасно з танцем надає побаченому гламурного ореолу "високого мистецтва". Використання "програмної" музики, попу чи року генерує збудження або колорит, який сам танець не здатен викликати. Чому я проти такого роду підсилення? Одна з причин у тому, що я люблю танець і ревную до будь-якого іншого елемента, що вторгається в нього. Я хочу, щоб мій танець був суперзіркою і відмовляюся ділити світло софітів з будь-якою формою співпраці або співіснування. Музика не супроводжує картини в галереї, так само як і не втручається в діалог у театральній виставі."
(с) Івона Райнер (з книги "Робота")
це тільки одна з цікавих цитат, які ви можете знайти в статті Венді Перрон What Was Judson Dance Theater, Who Was Against It, and Did It Ever End?
Більшість з написаного там, добре відомо тим, хто цікавиться походженням експериментального танцю, важливою частиною я кого була діяльність Judson Dance Theatre. У статті можна знайти відповіді на питання чому танцювальний естеблішмент того часу не сприймав ці експерименти всерйоз і що з того всього вийшло.
Тут багато добре знайомих імен і важливих контекстів, які мали колосальний вплив на розвиток танцю в Європі і (частково) США.
Enjoy!

633
24-08-07 06:59