Повідомлення telegram каналу - @snig_news

Логотип телеграм спільноти - Снігурівська газета «СНІГ» 2021-11-21

Снігурівська газета «СНІГ»

Кількість підписників:
9007
Фото:
4210 
Відео:
635 
Посилання:
1010 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
Снігурівська газета у тебе в смартфоні📱 🔴 instagram.com/snig.news 🟡 fb.me/snig.news 🟢 @snig_news #СНІГ #Снігурівка #Snihurivka #Снигиревка 💙💛

Канал Снігурівська газета «СНІГ» - @snig_news - №4621

Віктор Тодоров про роботу КП "Снігурівський комунальник"
Півроку минуло з моменту деокупації Снігурівської громади. Комунальні підприємства за час окупації були розграбовані, а спеціальна техніка викрадена. Тож за цей час довелося фактично з нуля відновлювати роботу КП, щоб надавати мешканцям якісні послуги.
Як розповів начальник КП "Снігурівський комунальник" Віктор Тодоров, роботи з відновлення водопостачання в громаді, зокрема в сільських населених пунктах, тривали практично до середини березня.
"Найбільш проблемна ділянка - це в першу чергу мікрорайон "Птахофабрика". Він постраждав найбільше від обстрілів. Також це "Лісорозплідник". В даних районах, зокрема, було й найбільше замінувань. Довелося чекати, поки піротехніки зможуть надати дозвіл на роботи з відновлення водопостачання. Зараз ситуація дещо стабілізувалася, але щоденно ми змушені ліквідовувати до 4-х поривів у водомережі, тож буває, що в деяких районах доводиться відключати водопостачання до завершення ремонтних робіт. Зокрема, в с. Павлівка та с. Юріївка встановлено насоси та електрообладнання, що дало змогу забезпечувати мешканців водою цілодобово. Проведено ремонтні роботи на каналізаційно-насосній станції та мережі водовідведення, відновлено відкачку нечистот на поля фільтрації", - зазначає Віктор Тодоров.
Як каже начальник місцевого водоканалу, на КМС-127 працівниками КП було замінено 100 м водопровідних мереж. Має місце проблема нестачі обладнання. Проте, керівництво комунальної установи докладає усіх можливих зусиль задля пошуків шляхів вирішення проблеми, звертається за допомогою до міжнародних та благодійних організацій, фондів, а також інших громад України. Так, Місія Міжнародного комітету Червоного Хреста України допомогла з електрообладнанням та будматеріалами, ГО "Львівська екологічна фундація" та Чортківська міська рада надали спеціалізований транспорт для виконання аварійно-ремонтних робіт, а також КП отримало генератори та електрообладнання. "Save the children Ukraine" надали набори інструментів, Міжнародна організація з міграції передала насоси та електроустаткування.
"Насоси на свердловинах працюють в посиленому режимі, оскільки після сезону дощів збільшився забір води. Проте на деяких свердловинах відсутні насоси, вони вийшли з ладу або були знищені. Наразі також відсутні резервні насоси, які б могли вирішити цю проблему", - відзначає керівник КП.
Для покращення своєї діяльності комунальне підприємство відкриває нові вакансії та запрошує на роботу працівників. Матеріально-технічну базу "Снігурівського комунальника" було поповнено транспортом та витратними матеріалами, що дало змогу вирішити поставлені завдання. Тож, є сподівання, що спільними зусиллями вдасться відродити роботу КП в громаді у повному обсязі, що значно покращить стан справ у комунальній сфері ОТГ, зокрема за сприяння благодійників.
У КП також наголошують на важливості та необхідності вчасного розрахунку користувачами за надані послуги з водопостачання та водовідведення, оскільки це дасть змогу підприємству стабільно працювати та розвиватися.

706
23-05-22 13:57