Повідомлення telegram каналу - @slv_vca

Логотип телеграм спільноти - Слов'янська міська ВА інформує 2021-08-21

Слов'янська міська ВА інформує

Кількість підписників:
14733
Фото:
9460 
Відео:
875 
Посилання:
641 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
🇺🇦Інформаційний канал Слов'янської міської військової адміністрації Краматорського району Донецької області🇺🇦 0996003080 - координаційний центр роботи з волонтерами 0661534933 - тільки СМС (Телеграм) про підозрілих осіб, мітках, мародерах

Канал Слов'янська міська ВА інформує - @slv_vca - №20641

Рятувальники Краматорського райуправління ДСНС нагадують: спалювання рослинних залишків суворо заборонено!
🔥Щороку весною та восени починається сезон паління листя, сухої трави та інших рослинних решток. Люди, які палять суху траву, завжди переконані, що цим вони покращують врожайність. Це твердження – міф.
💨Коли спалюється сухостій, гине вся мікрофлора, що зазвичай бере участь у важливих біологічних процесах. Земляний родючий покрів, на якому спалюють траву, відновлюється лише через 5-6 років. Окрім того, в середовище викидаються речовини, що виділяються в процесі горіння та є шкідливими для органів дихання. Як бачимо на практиці, такі дії призводять до великої біди та завдають шкоди довкіллю та здоров’ю людини.
☝️Відповідно до Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах України, затверджених наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства від 10.04.2006 № 105, на об’єктах благоустрою зеленого господарства, зокрема, забороняється:
- вивозити і звалювати в не відведених для цього місцях відходи, сміття, траву, гілки, деревину, сніг, листя тощо
- спалювати суху рослинність, розпалювати багаття та порушувати інші правила протипожежної безпеки
- спалювати листя.
🍂Листя, подрібнені гілки деревини рослин і трав’янисті рештки квітково-декоративних рослин та скошених газонних трав необхідно вивозити на спеціальні полігони або на відведені майданчики на підприємствах зеленого господарства для приготування компостів, садових земель та інших органічних добрив.
📛Протягом пожежонебезпечного періоду заборонено також випалювати траву та інші рослинні рештки на землях лісового фонду, а також на інших земельних ділянках, що безпосередньо примикають до лісу (у тому числі проводити сільськогосподарські пали) (Правила пожежної безпеки в лісах України, затверджені наказом Державного комітету лісового господарства України від 27.12.2004 № 278).
⚖️Відповідно до статті 77-1 КУпАП, штраф за випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дотримання порядку, встановленого центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища, складає:
- для громадян: 180 – 360 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (3060 – 6120 грн)
- для посадових осіб: 900 – 1260 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (15300 – 21420 грн).
886
24-09-11 10:13