Повідомлення telegram каналу - @saps_kma

Логотип телеграм спільноти - Центр САПС НаУКМА 2022-02-13

Центр САПС НаУКМА

Кількість підписників:
701
Фото:
273 
Відео:
Посилання:
311 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
🫂На варті твого соціально-психологічного благополуччя в НаУКМА Звернутися по допомогу: @NaUKMA_SAPS_bot Більше про нас: https://linktr.ee/saps_kma Умови публікацій: http://surl.li/uorxg Питання та пропозиції: @pr_nastik

Канал Центр САПС НаУКМА - @saps_kma - №670

Дорогі могилянці й могилянкині,
Сьогодні, 1 жовтня, ми відзначаємо надзвичайно важливе свято — День захисників і захисниць України.
Наші захисники й захисниці — це ті, завдяки кому сьогодні ми мали змогу прокинутись у теплому ліжку, випити кави, прийти на навчання, побачити друзів та прочитати зараз ці слова.
Вони — це ті, завдяки чиїй титанічній праці та зусиллям, які неможливо оцінити й виміряти, ми маємо можливість продовжувати жити та будувати майбутнє тут, у незалежній Україні.
Саме тому ми повинні робити все можливо, аби допомагати їм як матеріально, так і піклуючись про їхній ментальний стан. Але як підібрати правильні слова, щоб дійсно підтримати й не погіршити ситуацію?
📍 Війна — це дуже травматичний досвід для психіки. Спілкуючись із військовими, важливо пам’ятати, в якому вразливому психологічному стані вони можуть перебувати. Адаптація до цивільного життя для ветеранів — це також надважкий процес, що потребує часу й підтримки. Щоб полегшити його, в першу чергу не тисни на них безліччю питань, не порушуй особистих кордонів і болючих тем. Обережно налагоджуй контакт, пропонуючи вислухати, побути поруч або навіть просто помовчати.
У разі, якщо через травматичний досвід психічний стан ветерана/-ки зазнає ускладнення, допоможи йому/їй звернутися до фахівця, оскільки самостійно зробити це може бути для них важким кроком. Тож, рекомендуємо місця, куди завжди можна звернутись: ініціативи соціально-психологічної допомоги підтримки військових:
▫️ Простір для ветеранів/-ок Veteran Hub
▫️ Центр психологічного консультування «Open Doors»
▫️
Лінія психологічної підтримки «#ВАРТОЖИТИ»
▫️
Molfa Hub: Психологічна допомога військовим
▫️
Центр психічного здоров’я та реабілітації «Лісова поляна» МОЗ України
Також нагадуємо, що в НаУКМА діє Ветеранський ресурсний центр «Центр Лідерства Захисників України», який завжди радо допоможе могилянським військовим. Він сприяє економічній та соціальній інтеграції ветеранів, допомагає їм відновлювати попередні професійні навички та здобувати нові, створює ресурси для їхнього різнобічного розвитку, а також підтримує їхні сім'ї❤️‍🩹
Донать, підтримуй, дякуй і допомагай військовим щодня. Не забувай про маленьку, але надважливу справу: кожного ранку о 09:00 зупинись на хвилинку й у тиші вшануй пам'ять тих, хто віддав заради нашого майбутнього найцінніше — власне життя.

Вітаємо вас, наші захисники й захисниці, та вкотре безмежно дякуємо вам за захист🫂
Команда Центру САПС💙

422
24-10-01 08:59