Повідомлення telegram каналу - @promandry

Логотип телеграм спільноти - Мандри Медіа 2024-07-14

Мандри Медіа

Кількість підписників:
542
Фото:
912 
Відео:
130 
Посилання:
484 
Категорія:
Пізнавальне
Опис:
Захопливі таємниці нашої планети 🌍, цікаві факти 📖 та забуті цивілізації 📜. У пошуках найцікавішого 🔥📷. Корисні поради ℹ️, цікаві історії та загадки світу. 🔗 https://mandry.media/ 🔗 https://www.instagram.com/mandry.medi

Канал Мандри - @promandry - №1087

Давньогрецька трирема "Олімпія" у сучасному грецькому флоті
"Олімпія" - це сучасна реконструкція давньоафінської триреми, що є значним досягненням в експериментальній археології. Примітно, що це також діючий корабель грецького військово-морського флоту, що робить його єдиним діючим кораблем такого типу у будь-якому військово-морському флоті світу.
Побудований у 1985-1987 роках у Піреї, "Олімпіада" була збудована з таких матеріалів, як ялиця Дугласа та вірджинський дуб, а кіль виготовлений з твердої деревини іроко. Корабель має бронзовий носовий таран вагою 200 кг, змодельований за зразком оригіналу, який зараз зберігається в Пірейському археологічному музеї.
У 1987 році екіпаж "Олімпії" складався з 170 веслярів і веслувальниць-добровольців, які розвивали швидкість 9 вузлів (17 км/год) і виконували повороти на 180 градусів протягом однієї хвилини по дузі, не ширшій за дві з половиною довжини корабля. Ці дивовижні подвиги, здійснені недосвідченим екіпажем, підтверджують точність античних свідчень, наприклад, Фукідіда, про можливості триреми.
У 2004 році "Олімпія" відіграла церемоніальну роль в естафеті олімпійського вогню, транспортуючи олімпійський вогонь з порту Кераціні до Пірея, в рамках святкувань, що передували Літнім Олімпійським іграм в Афінах.
Мандри медіа🌏
Зображення до поточного посту у каналі "Мандри" - @promandry
72
24-10-17 05:23