Повідомлення telegram каналу - @pomolab

Логотип телеграм спільноти - Лабіринти постмодернізму 2024-07-14

Лабіринти постмодернізму

Кількість підписників:
1734
Фото:
448 
Відео:
Посилання:
203 
Категорія:
Пізнавальне
Опис:
Вітаю на каналі Макса Нестелєєва про найновішу американську (і не тільки) культуру загалом і літературу зокрема, а ще фото, відео, музику, переклад і дотичне написати мені - @westalker

Канал Лабіринти постмодернізму - @pomolab - №625

про списки і підсумки - скушний і довгий пост здебільшого для себе (майже) без смайлів і (точно без) картинок
десь від 2015 року я намагаюся ретельно записувати назви і кількість побачених фільмів і серіалів та прочитаних книжок; у цьому мені допомагають Goodreads і IMDb, але я більше довіряю своєму вордівському файлу (бібліографію своїх статей я веду від першої - 2006 року в Луганську; а от кількість різних своїх відосів на ютубі ніколи не рахував, але, гадаю, їх там десь понад 60).
так ось днями я завершив свій 20 книжковий переклад (Марксон), і хай це буде приводом для проміжних підсумків моїх перекладацьких, скажімо так, спроб.
перший мій книжковий переклад вийшов в 2016 році (Пінчон з Лотом 49), а журнальний - в 2015-му (теж Пінчон зі Смертю і милістю), а загалом я перекладаю десь з 2014-го (тож цього року можна святкувати умовний ювілей).
від 2016 року, крім 20 перекладених книжок (не всі натепер вийшли), я ще написав 24 післямови і поредагував 5 текстів (зокрема, мамонтів Gravity`s Rainbow та Infinite Jest) + написав 2 томи "Лабіринтів" (обидва разом 760 стр.)
тобто загалом за 9 неповних років (2016-2024) - трохи більше двох перекладних книжок на рік + менше трьох передмов на рік.
чи це багато? хтозна. точно міг би зробити більше. ось про Ярославу Стріху нещодавно казали, що вона на рік перекладає 15 книжок (включно з коміксами).
на своє виправдання можу лише сказати, що переклад - не основне моє заняття, а радше - хобі (підвищеної відповідальності) на додачу до інших робіт.
дякую, що дочитали аж сюди. не сприймайте цей пост за вихваляння, це просто фіксація (біжучого) моменту.
сподіваюсь, вам було бодай трохи цікаво 🤗 (бляха, не втримався і таки поставив смайлик, ех, тоді осьо ще вам 🤗)
#підсумки
884
24-08-11 06:43