Повідомлення telegram каналу - @onamidojo_ua

Логотип телеграм спільноти - Традиційне окінавське карате в Україні ⛩ONAMI DOJO 2023-05-24

Традиційне окінавське карате в Україні ⛩ONAMI DOJO

Кількість підписників:
75
Фото:
132 
Відео:
97 
Посилання:
211 
Категорії:
Telegram | Блоги | Здоров'я та Фітнес | Спорт
Опис:
Блог про окінавське карате Уечі Рю в Україні. Дуже ретельно розбираємось у нюансах цієї школи. Сайт Onami Dojo: onami.kiev.ua Э питання? Пишіть - @onamidojobot

Канал Onami Dojo-окінвське карте Уечі Рю в Україні - @onamidojo_ua - №573

Заншін. Теорія.
Заншін (残心) - це термін, який часто використовується в японських бойових мистецтвах для позначення стану розслабленої пильності. Дослівно "заншін" перекладається як "розум без залишку". Іншими словами, це розум, повністю зосереджений на дії та зафіксований на поточному завданні.
Інструктори часто вживають слово заншін, щоб нагадати учням бути уважними, підтримуючи постійну обізнаність про своє оточення. У самообороні ми часто наголошуємо на важливості самоусвідомлення та ситуаційної обізнаності; навіть обізнаність про навколишнє середовище є вирішальною.
На практиці заншін має ще глибше значення. Йдеться про вибір жити своїм життям усвідомлено та діяти цілеспрямовано, а не бездумно ставати жертвою того, що трапляється на вашому шляху.
Багато людей не звертають уваги на речі навколо себе або не помічають їх так, як інші. Чому так?
Фокус.
Ми зосереджуємося на тому, що важливо для нас. Неуважність до речей навколо означає, що ви або не бачите їхньої актуальності, або вважаєте їх менш важливими, ніж те, на чому зосереджена ваша увага.
Все залежить від того, що важливо для конкретної людини. Ваш розум, ймовірно, зайнятий іншими важливими справами. Якщо ви пильно зосередитеся на пошуку речей, ви обов'язково їх знайдете.
Часто ми захоплюємося більш нагальними і, зрештою, менш важливими справами. Тиск інших справ у голові може висмоктати вашу енергію, щоб займатися чимось іншим. Коли ви сильно відволікаєтеся на інші зобов'язання, завдання, стрес та тривогу, вам може бути надто складно перенаправити свою увагу та зосередитися - і ви навіть можете бути настільки заглиблені, що не помічаєте, що відбувається навколо вас.
Спокійний, розслаблений і ясний розум має найбільше значення для майстра бойових мистецтв. Завдяки спокійному розуму покращуються наші фізичні тренування, а також наше психічне та емоційне життя. Навчитися заспокоювати розум - важливе життєве вміння.
Усі ми звикли бути зайнятими, постійно рухатися і досягати більшого. Проте більшості з нас насправді некомфортно в тиші. Все, що потрібно - це бажання заспокоїти наш розум, бажання бути спокійним, бажання бути уважним, хоча б на мить - бути усвідомленим.
Ключ у тому, як ви реагуєте на свої думки. Якщо ви зосереджуєтеся на своєму мисленні, ваш розум схожий на електричний вентилятор, де думки розлітаються в усі боки. Однак, коли ви зосереджуєтеся на своєму диханні чи тілі, думки можуть приходити і йти, як хмари на небі. Ви можете спостерігати за ними, усвідомлювати, що це лише думки, і відпускати їх.
Бути уважним, бути тихим означає бути присутнім, бути усвідомленим.
Прийнявши заншін, ми можемо практикувати стан розслабленої пильності та усвідомленого життя, що дозволяє нам орієнтуватися як у практиці бойових мистецтв, так і в повсякденному житті із зосередженою усвідомленістю, ясністю та присутністю, справді помічаючи та цінуючи все навколо нас.
В наступному посту ознайомимось з практичними нюансами практиками в нашому додзьо.
———————————-
Японсько-український словник термінів
Зображення до поточного посту у каналі "Onami Dojo-окінвське карте Уечі Рю в Україні" - @onamidojo_ua
74
24-08-06 11:41