Повідомлення telegram каналу - @oltsyaka

Логотип телеграм спільноти - Про дівоче і робоче 2021-12-09

Про дівоче і робоче

Кількість підписників:
3973
Фото:
801 
Відео:
105 
Посилання:
455 
Категорія:
Блоги
Опис:
🦄Лайфстайл, який ми заслужили.🦄 На зв’язку з вами Оля, продакт менеджерка в компанії з Силіконової Долини, і гедоністка на мінімалках. А це мій авторський телеграм-журнал про кар’єру, косметику, шопінг і саморозвиток. Консультації/співпраця @Oltsya

Канал Про дівоче і робоче - @oltsyaka - №1838

Продовжуємо чистити наші життя: сьогодні на черзі гардероб 👗
Як давно ви відкривали шафу і розуміли, що вдягаєте з неї абсолютно все? Зізнаюся, у мене є речі, які вже давно лежать без діла. Деякі з них (накшталт полуничкової сукні Lirika Matoshi) я зберігаю їх як приємні спомини. І це теж одна із категорій, які нам допоможуть організувати одяг.
Тож спершу війміть все з шафи. Розкладіть одяг на купки. В одну — те, що ви носите останній рік постійно, в іншу — те, що не вдягали останні півроку, в третю — одяг, який потребує ремонту, в четверту — одяг, який шкода позбутися через приємні спогади. Окремо відсортуйте одяг сезону, що завершується і сховайте його. І краще на вішаках залишайте по одній одиниці одягу, максимум костюм, щоб не забути якусь річ під іншим одягом.
Виберіть, що можна віддати на благодійність з речей, які ви не носили останнім часом і які потрібно пофіксити. Відкладіть їх у мішок чи сумку. В Україні та Європі є сортувальні контейнери для одягу (наприклад, можна віддати речі на переробку у баки в магазинах Zara, Arket, H&M) а в Києві ваші речі охоче прийме благодійний магазин «Ласка». В інших містах знаю що є баки від Карітас, а у Львові - від організації «Оселя». Тільки давайте так - на донат йдуть речі в нормальному стані. І не білизна. Поважаймо людей, яким потім в цьому порпатись.
Покладіть часто використовувані речі на рівні очей, менш потрібні — на верхніх полицях. Важливо розташувати речі так, щоб вони були зручно доступні.
Якщо хочеться ще більше порядку, можете відсортувати речі за кольором або сезоном. Одна поличка для легкого літнього одягу, друга для весняних суконь, третя для осінніх шаликів і остання — для зимових светрів та худі. Якщо дозволяє простір, можна придбати окремо вішак для штанів та джинсів.
Вишенька на торті - повісити пахучку в шафу. Я дуже люблю із Zara Home.
Після того, як ви визначили, що залишаєте, спробуйте скласти з цих речей кілька луків. Це допоможе побачити, які речі добре поєднуються, а які ще варто придбати для створення фінального образу. Я цього року, до речі, почала серйозно працювати зі стилістом. Дайтесь знати в коментарях, чи написати вам окремо за цей досвід.
Регулярно переглядайте та впорядковуйте шафу, щоб уникнути накопичення речей. Сортуйте речі щонайменше двічі на рік і постійно оновлюйте організацію відповідно до змін у вашому житті.
Ну, і моє улюблене правило - один на вхід, два на вихід.
А ще можна замутити так звану swap party з друзями - куди принести одяг, який класний, але ви вже не носите і обмінятись цими одиницями з друзями.
Які би кроки ви ще додали би до цього списку? А шо вже практикуєте? 👁👁
Зображення до поточного посту у каналі "Про дівоче і робоче" - @oltsyaka
1900
24-08-27 11:40