Повідомлення telegram каналу - @oldzsu

Логотип телеграм спільноти - Армія минулого 2024-07-14

Армія минулого

Кількість підписників:
1875
Фото:
1220 
Відео:
26 
Посилання:
65 
Категорія:
Пізнавальне
Опис:
Канал присвячений історії збройних сил та інших силових структур України від розпаду СРСР до кінця АТО, а саме тому як армія існувала і рефорувалась ці 24 роки. Також іноді розбваляємо іншим цікавинками. Звязок з адміном - https://t.me/oldzsu_bot

Канал Армія минулого - @oldzsu - №1327

Танки БМ "Булат" 1-ї ОТБр в районі селища Піски, серпень 2014 року.
Танки 1-ї танкової направлялись в район селища поротно та були прикомандировані до 93-ї ОМБр. На початку жовтня під Піски була відправлена на ротаційній основі 5-та рота 2-го батальйону, яка складалась практично повністю з мобілізованих та була сформована весною 2014 року з позаштатної техніки. З танків мала Т-64Б та БВ, а також два "Булата", однак один з них мав проблеми з гарматою та фактично не воював. В перших числах жовтня танки 5-ї роти стали разом з танками 93-ї бригади супроводжувати колони забезпечення в ДАП, але доволі швидко втратили один з своїх Т-64БВ з екіпажем (Володимир Кунденко, Станіслав Кривонос, Юрій Костюченко), після чого танки перестали включати в склад колон. Була впроваджена нова тактика - під час виїзду колон за кожним танком закріплювався свій сектор, який необхідно було обстрілювати. 18 жовтня рота втратила ще два Т-64БВ, з обох екіпажів під час виходу на свої позиції зник безвісти механік-водій Євгеній Савенко. В кінці грудня рота була виведена з передової.
Що цікаво, на момент початку 2015 року деяка кількість "Булатів" встигла пройти середній заводський ремонт в Харкові. Як мінімум одна з рот 1-го батальйону мала 8 таких машин.
P.S. До початку АТО 1-ша ОТБр мала "Булати" лише в 1-му та 3-му батальйонах, тому саме вони, скоріше за все, на фото.
#т64 #бм_булат #ато
Зображення до поточного посту у каналі "Армія минулого" - @oldzsu
Зображення до поточного посту у каналі "Армія минулого" - @oldzsu
1500
24-08-04 18:24