Повідомлення telegram каналу - @nszu_gov

Логотип телеграм спільноти - НСЗУ 2021-11-18

НСЗУ

Кількість підписників:
11848
Фото:
1860 
Відео:
41 
Посилання:
1280 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
Офіційний канал Національної служби здоров'я України в Telegram 📌 Шукайте нас також в інших соцмережах: https://linktr.ee/nszu

Канал НСЗУ - @nszu_gov - №2017

#япацієнт
Багато хто з тих, хто повертається додому після тривалого перебування за кордоном, запитує — чи можна знову звертатися до свого сімейного лікаря, терапевта чи педіатра? Чи не анульована декларація через тривале перебування в Європі, США чи будь-де за кордоном. Нагадуємо правила👇
📌Декларація про вибір лікаря, який/яка надає первинну медичну допомогу лишається чинною, незалежно від того, як часто ви буваєте в лікаря.
📌Є певні підстави для припинення дії декларації, але серед них немає таких підстав,як перебування за кордоном чи відсутність протягом певного терміну на прийомі у свого сімейного лікаря. Більше про підстави про припинення дії декларації можна почитати тут, у четвертому пункті: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0347-18#Text.
📌Тож відповідь на питання, чи можна звертатися до свого сімейного лікаря після тривалої відсутності в Україні — так, можна.
❗️Про ряд факторів за яких дія декларації припиняється докладно розповідаємо на сторінці “НСЗУ для пацієнта” у Facebook.
Зображення до поточного посту у каналі "НСЗУ" - @nszu_gov
7500
24-07-18 07:17