Повідомлення telegram каналу - @nkruk

Логотип телеграм спільноти - Nотатки Крука 2021-12-09

Nотатки Крука

Кількість підписників:
4302
Фото:
898 
Відео:
69 
Посилання:
565 
Категорія:
Блоги
Опис:
Цей канал є частиною «Цифрового Меморіалу Крука» – сайту, де зібрана інформація про життя Миколи Кравченка «Крука», головного ідеолога Азовського Руху. Деталі: https://rainshouse.com/kruk

Канал Nотатки Крука - @nkruk - №1598

Сьогодні в київському офісі Вікімедіа відбулося урочисте вручення нагород від Інституту Національного Розвитку регулярним дописувачам української Вікіпедії, які знаходяться в складі бойових підрозділів. 7 лауреатів були нагороджені відзнакою "Вікімеч" ім. Олега "Райдера" Ковалишина. Ідея створення цієї відзнаки на нагородження українських вікіпедістів народилася у Миколи Кравченка в 2021 році - в тому ж році було проведене і перше нагородження творців і ключових українських авторів Вікіпедії за багаторічний вклад на інформаційному фронті російсько-української війни.
В цьому році посмертну нагороду Миколі Кравченку, який загинув 14 березня 2022 року поблизу с. Горенка Київської обл. отримала його дружина Ольга Кравченко, яка перебрала на себе керівництво Видавництвом Орієнтир і очолила один з відділів Азовської патронатної служби. Відзнака була вручена від в.о. директора Інституту Національного Розвитку Даніілом Ковалем. Також варто відзначити Євгена Букета, редактора української Вікіпедії та кореспондента агентства "Армія Inform" за вклад в організаційну допомогу підготовки нагородження лауреатів відзнаки Вікімеч ім. Олега "Райдера" Ковалишина.
Великі люди продовжують жити в своїх справах. Проекти Крука живуть - значить духовно продовжує жити і він сам.
* * * * *
Коментар друга Русина.

1400
22-10-12 13:15