Повідомлення telegram каналу - @nads_ukr

Логотип телеграм спільноти - НАДС 2021-05-08

НАДС

Кількість підписників:
3090
Фото:
3110 
Відео:
170 
Посилання:
1460 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
Національне агентство України з питань державної служби 🇺🇦

Канал НАДС - @nads_ukr - №4046

🙌Голова НАДС Наталія Алюшина та Головний представник JICA Хідекі Мацунага сьогодні підписали Грантову угоду для реалізації стипендіального проекту щодо розвитку людських ресурсів між Урядом України та Японським агентством міжнародного співробітництва (JICA). Підписання Грантової угоди відбулося відповідно до розпорядженням Кабінету Міністрів України від 18 жовтня 2024 року № 1018-р.
👩‍🎓Стипендіати JDS, прийняті в рамках проекту, здобуватимуть експертні знання, проводитимуть дослідження та налагоджуватимуть зв’язки в університетах Японії. Передбачається, що отримані знання стипендіати використовуватимуть після повернення до постійного місця роботи для забезпечення активної ролі у вирішенні практичних проблем соціального та економічного розвитку.
Сума коштів допомоги Японського агентства міжнародного співробітництва, спрямована на надання Уряду України гранту для реалізації стипендіального проекту щодо розвитку людських ресурсів, становить до ста тридцяти шести мільйонів японських єн.
👥В рамках проєкту JDS у 2024 році за результатами конкурсу було відібрано та направлено двоє кандидатів від Мінагрополітики для навчання за магістерською програмою «Магістр соціального розвитку та адміністрування (MSDA)» Вищої школи досліджень соціального дизайну Університету Ріккьо, Японія.
📌Програма проходитиме у два етапи: з 25 серпня 2024 року по 25 серпня 2025 року в Японії та онлайн з вересня 2025 року по серпень 2026 року. Також у 2025 році в рамках наступного етапу реалізації стипендіального проєкту JDS буде розпочато збір пропозицій від органів державної влади та місцевого самоврядування щодо кандидатур для участі у конкурсному відборі для участі у навчанні за магістерськими програмами вищих навчальних закладів Японії.
👉Додамо, що у 2024 році у рамках співпраці урядів України та Японії в особі НАДС та JICA започатковано стипендіальний проєкт, що спрямований на підтримку розвитку людських ресурсів в Україні шляхом прийняття до університетів Японії висококваліфікованих, молодих державних службовців як стипендіатів JDS, які братимуть участь у розробці та реалізації планів соціального та економічного розвитку. В свою чергу,
JICA - це урядове агентство Японії, відповідальне за надання міжнародної допомоги та співробітництва країнам, що розвиваються. Його місія полягає у сприянні сталому розвитку та безпеці людей шляхом надання технічної допомоги, грантів, кредитів та навчальних програм.
Зображення до поточного посту у каналі "НАДС" - @nads_ukr
Зображення до поточного посту у каналі "НАДС" - @nads_ukr
838
24-10-22 14:20