Повідомлення telegram каналу - @mykprok

Логотип телеграм спільноти - Миколаївська обласна прокуратура 2021-11-25

Миколаївська обласна прокуратура

Кількість підписників:
1107
Фото:
2840 
Відео:
15 
Посилання:
780 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
Офіційно про головні події та важливі новини щодо діяльності органів прокуратури Миколаївщини

Канал Миколаївська обласна прокуратура - @mykprok - №3683

🔹Прокуратура у судовому порядку вимагає повернути державі землі лісу вартістю 170 млн грн
▪️Баштанська окружна прокуратура до Господарського суду Миколаївської області подала черговий позов в інтересах держави в особі Миколаївської облдержадміністрації до Головного управління Держгеокадастру в області та Снігурівської міської ради Баштанського району щодо повернення державі земельної ділянки лісового фонду площею 27,5 га вартістю майже 170 млн грн.
▪️Прокуратурою встановлено, що Держгеокадастром при формуванні ділянок сільськогосподарського призначення та передачі їх у власність територіальної громади, з порушенням порядку - без згоди держави в особі Кабінету Міністрів України та зміни цільового призначення, незаконно включено до їх складу землі лісового фонду, які перебували у постійному користуванні державного підприємства «Баштанське лісове господарство» (ДСГП «Ліси України»).
▪️Крім цього, зазначена земельна ділянка розташована у безпосередній близькості до річки Інгулець та частково накладається на русло струмка Кішинка та їх законодавчо визначену прибережну захисну смугу, що унеможливлює ведення на них сільськогосподарської діяльності.
▪️Внаслідок цих незаконних дій Держгеокадастру, землі лісового фонду вибули з постійного користування спеціалізованого державного лісогосподарського підприємства та, всупереч прямої заборони на їх вилучення з державної власності, передані у комунальну власність під виглядом сільськогосподарських угідь.
▪️Питання збереження та відтворення лісів, як природних комплексів, є актуальним як для Миколаївської області, так і для держави в цілому, тому органами прокуратури вживаються заходи до їх повернення у державну власність.
▪️У вказаній справі судом відкрито провадження, її розгляд триває.
526
24-08-09 06:59