Повідомлення telegram каналу - @mykprok

Логотип телеграм спільноти - Миколаївська обласна прокуратура 2021-11-25

Миколаївська обласна прокуратура

Кількість підписників:
1107
Фото:
2840 
Відео:
15 
Посилання:
780 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
Офіційно про головні події та важливі новини щодо діяльності органів прокуратури Миколаївщини

Канал Миколаївська обласна прокуратура - @mykprok - №3665

🔹Незаконно приватизували земельну ділянку площею 14 га - судитимуть посадову особу Держгеокадастру та двох інженерів землевпорядників
▪️За процесуального керівництва Миколаївської окружної прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно керівника одного з відділів управління надання адміністративних послуг ГУ Держгеокадастру у Миколаївській області та двох сертифікованих інженерів-землевпорядників за фактом зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги, та у вчиненні несанкціонованих дій з інформацією (ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 365-2, ч. 1 ст. 362 КК України).
▪️Слідством встановлено, що інженери-землевпорядники, за попередньою змовою, на підставі підробленого державного акту на право приватної власності на земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею понад 14 га, розташованої в межах Первомайської селищної ради, розробили технічну документацію із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки.
▪️До своєї протиправної діяльності вони залучили посадову особу Держгеокадастру, яка на підставі підробленої документації здійснила ряд несанкціонованих змін в Державному земельному кадастрі, внаслідок яких сформовано земельну ділянку приватної форми власності.
▪️Своїми злочинними діями підозрювані завдали селищній раді збитків на понад 350 тис грн.
▪️Досудове розслідування здійснювали СВ ВП №5 МРУП ГУНП в Миколаївській області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в Миколаївській області ДСР НПУ.
▪️Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з можливою конфіскацією майна.
▪️Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.
Сайт🔁Facebok
512
24-07-25 09:30