Повідомлення telegram каналу - @meditory

Логотип телеграм спільноти - Медиторія 2021-05-09

Медиторія

Кількість підписників:
2515
Фото:
1070 
Відео:
22 
Посилання:
1270 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
Надаємо послуги для медзакладів усіх ланок і форм власності: ➤ Ведемо сторінки у соціальних мережах ➤ Створюємо сайти та чат-боти ➤ Розповідаємо новини зі світу медицини ➤ Організовуємо заходи та навчальні курси ➤ Розробляємо брендбуки

Канал Медиторія - @meditory - №2515

💬 Понад півстоліття цитологічне дослідження шийки матки, спочатку за допомогою тесту Папаніколау (ПАП), а пізніше – за допомогою рідинної цитології, було основою скринінгу раку шийки матки.
🌸 З нагоди Міжнародного дня гінекологічного здоров’я звертаємо увагу, що відтепер починати скринінг на рак шийки матки потрібно у віці 25 років і проводити первинне тестування на ВПЛ кожні 5 років до досягнення 65-річного віку (бажано). Якщо первинне тестування на ВПЛ недоступне, особам у віці 25-65 років слід проводити скринінг за допомогою ко-тестування (тестування на ВПЛ у поєднанні з цитологічним дослідженням) кожні 5 років або тільки цитологічне дослідження кожні 3 роки.
Нові рекомендації щодо скринінгу відрізняються у 4 аспектах порівняно з рекомендаціями 2012 року:
Найкращою стратегією скринінгу є первинне тестування на ВПЛ кожні 5 років, причому ко-тестування і тільки цитологія є прийнятними, якщо доступ до первинного тестування на ВПЛ ще недоступний.
Рекомендований вік для початку скринінгу становить 25 років, а не 21 рік.
Первинне тестування на ВПЛ, а також ко-тестування або тільки цитологічне дослідження, якщо первинне тестування недоступне, рекомендується починати з 25 років, а не з 30 років.
Варіанти скринінгу за допомогою ко-тестування або тільки цитологічного дослідження повинні бути поступово скасовані, як тільки буде забезпечений повний безперешкодний доступ до первинного тестування на ВПЛ для скринінгу раку шийки матки.
Відповідні документи:
Клінічна настанова, заснована на доказах «Скринінг раку шийки матки. Ведення пацієнток з аномальними результатами скринінгу та передраковими станами шийки матки»
👉 https://cutt.ly/ueE8Gu4z
Стандарт медичної допомоги «Скринінг раку шийки матки. Ведення пацієнток з аномальними результатами скринінгу та передраковими станами шийки матки»
👉 https://cutt.ly/teE8ILtq
#медиторія #meditory #головнийлікар #керівникЗОЗ #керівникмедзакладу #керівниклікарні #медпрацівник #медичнийпрацівник #гінеколог #акушер #ракшийкиматки #скринінгнаракшийкиматки #скринінгракушийкиматки
1500
24-09-10 13:53