Повідомлення telegram каналу - @meditory

Логотип телеграм спільноти - Медиторія 2021-05-09

Медиторія

Кількість підписників:
2515
Фото:
1070 
Відео:
22 
Посилання:
1270 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
Надаємо послуги для медзакладів усіх ланок і форм власності: ➤ Ведемо сторінки у соціальних мережах ➤ Створюємо сайти та чат-боти ➤ Розповідаємо новини зі світу медицини ➤ Організовуємо заходи та навчальні курси ➤ Розробляємо брендбуки

Канал Медиторія - @meditory - №2513

⚕️ Нові клінічні практичні рекомендації щодо невідкладної рідинної ресусцитації у дорослих з опіками щонайменше 20% загальної площі поверхні тіла (% ППТ) були опубліковані Американською опіковою асоціацією у 2024 році.
👉 Розгляньте можливість введення альбуміну протягом перших 24 год ресусцитації, щоб збільшити виділення сечі та зменшити загальний об’єм рідини для ресусцитації. Ця рекомендація є сильнішою для пацієнтів з великою площею опіків, для пацієнтів з меншою площею її значущість порівняно менша.
☝️ Призначайте альбумін у сценаріях порятунку, коли ресусцитація не дає результатів, незважаючи на збільшення дози кристалоїдів. Однак впевненість у силі нечисленних доказів щодо використання альбуміну для пом’якшення ускладнень, пов’язаних з набряком, є низькою.
Коли альбумін інтегрований у план ресусцитації (за винятком ситуацій порятунку), залишається невизначеність щодо оптимального часу – до або після 12 год – для зменшення об’єму рідини, збільшення виділення сечі або полегшення набряку; отже, в ідеалі початок введення альбуміну має відбуватися протягом 12 год.
📉 Почніть гостру ресусцитацію з 2 мл/кг/відсоток загальної площі поверхні тіла (% ППТ) при опіку, щоб зменшити загальний об’єм введеної рідини.
🧊 Використання свіжозамороженої плазми при ресусцитації при гострому опіковому шоку рекомендовано лише в рамках досліджень через недостатню кількість доказів, що підтверджують її вплив на результат.
🙅 Не можна рекомендувати високі дози вітаміну С (66 мг/кг/год) для зменшення об’ємів кристалоїдів, покращення виділення сечі або зниження ризику ускладнень, пов’язаних з набряком.
Використання змінних, отриманих за допомогою транспульмональної термодилюції (таких як внутрішньогрудний індекс об’єму крові, загальний кінцево-діастолічний індекс об’єму, серцевий індекс або екстраваскулярний індекс рідини в легенях), не рекомендується для зниження об’ємів введеної рідини або полегшення ускладнень, пов’язаних з набряком.
💻 Клініцистам не рекомендується використовувати комп’ютеризоване програмне забезпечення для прийняття рішень для зменшення загального об’єму рідини для ресусцитації чи зниження ризику ускладнень, пов’язаних з набряком.
💉 Повна відсутність доказів не дозволяє надати рекомендації щодо початку лікування норадреналіном або вазопресином.
🤷 Немає рекомендацій щодо раннього впровадження безперервної замісної ниркової терапії під час ресусцитації при гострому опіковому шоку для зниження загального об’єму введеної рідини або полегшення ускладнень, пов’язаних з набряком.
🔎 Вибірковий (не рутинний) моніторинг внутрішньочеревного та внутрішньоочного тиску рекомендується під час ресусцитації, особливо для пацієнтів із масивними опіками або при наближенні до великих об’ємів введеної рідини.
Джерело: Medscape
#медиторія #meditory #головнийлікар #керівникЗОЗ #керівникмедзакладу #керівниклікарні #медпрацівник #медичнийпрацівник #опіковий_шок #ресусцитація #опіки #рідина #альбумін #норадреналін #рекомендації
1700
24-09-09 15:39