Повідомлення telegram каналу - @medianova

Логотип телеграм спільноти - НОВАМЕДІА 2021-05-23

НОВАМЕДІА

Кількість підписників:
645
Фото:
4160 
Відео:
1070 
Посилання:
2090 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
Не так тії вороги, як добрії люди...

Канал НОВАМЕДІА - @medianova - №10031

44% українців вважають, що настав час для переговорів з рф — соціологічне дослідження ZN.UA.
Так, українців запитали: «Як ви вважаєте, чи настав час для початку офіційних мирних переговорів України і росії?». Ствердно на нього відповіли 44% респондентів. Однак 35% вважають, що час для переговорів ще не настав. До того ж є 21% людей, які ще не визначилися з цього приводу, пише Інна Ведернікова у статті «Війна чи мир. Українці хочуть повернути кордони 1991 року, але чиїми руками? Результати соціологічного дослідження».
"І тут дуже важливо врахувати регіональний зріз. Оскільки вже на цьому першому запитанні чітко видно тенденції, що зберігаються протягом усього дослідження", — пише авторка.
Так, 49% жителів Центру України спокійно сприймуть інформацію про початок офіційних переговорів із росією. Також не дивує, що найнижчий показник серед тих, хто готовий до переговорів, дав захід України — 35%. І це теж, за словами авторки, варто зафіксувати, бо жителі саме західної частини України демонструють виразну двоїстість, з одного боку, високих очікувань від результатів закінчення війни, а з іншого — своєї ролі в тому, щоб ці очікування зробити реальністю.
Що стосується Сходу, який росіяни щодня атакують КАБами, то лише 33% жителів звідти готові до переговорів. Проти переговорів 34% українців зі східної частини країни. Не визначилися з цього приводу 32% опитаних.
"Вже тут відчувається, як людей зі сходу України розриває на частини зсередини. Їм найдовше й найбільше діставалося, й вони найменше хочуть переговорів? Чому? Тому що прагнуть повернути своє?", — пише авторка.
А тепер іще одна показова цифра півдня України, яка також є тенденцією. Зокрема, 60% жителів півдня вважають, що час для офіційних переговорів із росією настав. Це майже на 16% перевищує середній показник по Україні.
🚀 Приєднатися до ZN.UA
Зображення до поточного посту у каналі "НОВАМЕДІА" - @medianova
227
24-07-15 10:20