Повідомлення telegram каналу - @medcorps

Логотип телеграм спільноти - MedCorp Dnipro 2022-01-04

MedCorp Dnipro

Кількість підписників:
1278
Фото:
1250 
Відео:
30 
Посилання:
160 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
MedCorp - це громадська організація медиків- волонтерів. Наша місія - пояснити людям принципи правильного алгоритму надання допомоги, розвіяти міфи та створити ком'юніті людей, які не бояться протягнути руку допомоги. Бот - http://t.me/MedicalCorps_bot

Канал MedCorp Dnipro - @medcorps - №1334

Чудова новина - Уряд дозволив переливання крові пораненим бійцям на догоспітальному етапі.
Тепер трансфузійну терапію зможуть виконувати бойові медики, які не мають медичної освіти. Але вони мають пройти відповідне навчання.
Чому це важливо? Зараз багато бійців гинуть саме від крововтрати. Навіть якщо зупинити кровотечу, в пораненого може розвиватись геморагічний шок (по простому органам не вистачає крові). А введення препаратів крові є найкращим методом попередження геморагічного шоку (бо солона водичка, або фізрозчин, нажаль не такий ефективний).
Медикам дозволили переливати кров O (I) Rh -. Це буде можливо на етапі медеваку, ще коли боєць не потрапив в стабілізаційний пункт.
Але слід пам'ятати, що є дуже багато нюансів, як то введення Транексамової кислоти чи кальцію, а також можливі алергічні реакції. Також кров має бути підігріта до температури 38°С. Тому навчання цьому процесу - обов'язкове.
1800
23-09-05 15:11