Повідомлення telegram каналу - @lvivoblprok

Логотип телеграм спільноти - Львівська обласна прокуратура 2021-09-13

Львівська обласна прокуратура

Кількість підписників:
792
Фото:
1400 
Відео:
31 
Посилання:
1690 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
Телеграм-канал Львівської обласної прокуратури. Детальніше: https://lviv.gp.gov.ua/ua/index.html

Канал Львівська обласна прокуратура - @lvivoblprok - №1015

​​У Львові судитимуть дев’ятьох членів організованої групи – обвинувачуються у незаконній порубці лісу на майже 4 млн грн
 
🔹Прокурори Львівської обласної прокуратури завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальні акти стосовно дев’ятьох учасників організованої групи за фактами незаконної порубки лісу, а шістьом посадовим особам лісництва також за фактами перевищення службових повноважень.
🔹Розслідуванням встановлено, що лісничий разом із місцевим підприємцем організували злочинну групу. Їх познайомив спільний знайомий – колишній член громадської ради Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства.
Посадовець облуправління достовірно знав, що один хоче підзаробити на нелегальному продажі деревини, а інший міг йому у цьому «допомогти».
🔹Взамін за це він отримував проценти від реалізації. До групи також залучили помічника лісничого, чотирьох майстрів лісу та місцевого мешканця, який був водієм.
🔹З листопада 2022 року група здійснювала незаконну порубку дерев на території одного із лісництв ДП «Львівське лісове господарство». Після чого зрубану деревину нелегально продавали на території України.
🔹Безперешкодну порубку деревини та її вивіз з лісу забезпечували посадові особи лісництва. За її реалізацію відповідав підприємець.
🔹Такими діями державі було завдано збитків на понад 3,8 млн грн.
133
23-04-05 14:30