Повідомлення telegram каналу - @kyiv_by_grishyn

Логотип телеграм спільноти - Чарівний Київ by Грішин 2022-01-24

Чарівний Київ by Грішин

Кількість підписників:
5638
Фото:
4330 
Відео:
453 
Посилання:
1300 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
Зв’язок: @GrishynUA Комерційна реклама від $100 (якщо вона нам підійде). 100% грошей з реклами підуть на підтримку Сил Оборони України.

Канал Чарівний Київ by Грішин - @kyiv_by_grishyn - №7144

🤢Кличко відповів на петицію проти закриття Либеді у колектор, зухвало зауваживши, що зазначені в ній аргументи "не заслуговують на увагу". Тож звернення від громадськості Київрада не підтримала.
Ця петиція зібрала потрібні голоси всього за два дні. Вона вимагала зберегти русло Либеді відкритим і напрацювати стратегію його відновлення та перетворення на безпечну та привабливу міську водойму.
Нагадаємо, що міськрада ухвалила за основу детальний план території у Голосіївському районі, що передбачає закриття річки Либідь у колектор для облаштування заїздів до нового ТРЦ Ocean Mall.
У відповіді на петицію стверджується, що частину Либеді планують забетонувати для продовження Залізничного шосе, яке проходитиме по руслу річки.
Автор петиції наполягав, що відкриті та відновлені міські річки стають осередками комерції з коефіцієнтом повернення інвестицій до 700%, що створює нові робочі місця і надходження до бюджету.
Однак у відповіді мер Кличко зазначає, що єдина ділянка Либеді, яка не каналізована, є пам’яткою природи місцевого значення. Тому зв’язок річки з матеріальним добробутом Київрада вважає "сумнівним з точку зору логіки".
Також Кличко запевняє, що на багатьох частинах русла Либеді, більшість з яких забетонована, простір для дозвілля киян створити важко через протікання річки у межах санітарної зони залізниці.
"За цих умов зазначені в петиції аргументи не можуть бути прийняті як такі, що заслуговують на увагу. Відтак, перспективну вісь громадської активності варто перенаправити на розвиток ділянок русла р. Либідь, які можуть бути ревіталізовані із огляду на вказані вище обмеження", – йдеться у відповіді Київради.
Мер Кличко вчергове начхав на киян (на цілих чотирьох сторінках), які підписали петицію проти знищення історичної річки.
Зображення до поточного посту у каналі "Чарівний Київ by Грішин" - @kyiv_by_grishyn
Зображення до поточного посту у каналі "Чарівний Київ by Грішин" - @kyiv_by_grishyn
Зображення до поточного посту у каналі "Чарівний Київ by Грішин" - @kyiv_by_grishyn
Зображення до поточного посту у каналі "Чарівний Київ by Грішин" - @kyiv_by_grishyn
3300
24-08-12 07:15