Повідомлення telegram каналу - @kyiv_by_grishyn

Логотип телеграм спільноти - Чарівний Київ by Грішин 2022-01-24

Чарівний Київ by Грішин

Кількість підписників:
5632
Фото:
4330 
Відео:
453 
Посилання:
1300 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
Зв’язок: @GrishynUA Комерційна реклама від $100 (якщо вона нам підійде). 100% грошей з реклами підуть на підтримку Сил Оборони України.

Канал Чарівний Київ by Грішин - @kyiv_by_grishyn - №5658

❗️Сьогодні Верховний суд України може своїм рішенням знищити сквер на Воздвиженці.
О 16:00 відбудеться засідання, на якому судді можуть визнати розірвання договору з забудовником Воздвиженського скверу незаконним.
2018 року Київрада розірвала договір з ТОВ «Фундація "Якісне житло"» про оренду ділянок в урочищі Гончарі-Кожум'яки на вул. Воздвиженській, Гончарній, Дегтярній і Кожум'яцькій у Подільському районі. Причина — порушення умов забудови спірної земельної ділянки та екологічного законодавства. Іншим рішенням ділянці було присвоєно статус скверу.
Забудувати ділянку планували Київміськбуд-1 та ТОВ «Фундація "Якісне житло"», девелопером виступив «Укрбуд».
Фундація лише через рік після прийняття рішень КМР подала до суду позов про оскарження.
Компанії отримали ділянку в 2003 році. Договір Київрада неодноразово продовжувала. У той час територію використовували як майданчик для будівельного сміття.
Місцеві жителі сьогодні планують вийти на акцію протесту через імовірне рішення суду. Вони, до речі, самі розробили проєкт скверу та облаштовували його власним коштом, оскільки у міському бюджеті кошти не були передбачені. Не дивлячись на те, що проєкт скверу вже реалізований, забудовник та деякі місцеві бізнеси зацікавлені в будівництві ЖК.
Засідання відбудеться о 16:00 в приміщенні Касаційного господарського суду
вул. О. Копиленка, 6. Зал судових засідань №202.
3100
23-04-11 07:51