Повідомлення telegram каналу - @klu4ka

Логотип телеграм спільноти - Ключка – Product Growth 2024-07-28

Ключка – Product Growth

Кількість підписників:
287
Фото:
21 
Відео:
 
Посилання:
43 
Категорії:
Бізнес та стартапи | Маркетинг, PR, реклама
Опис:
Канал про способи залучення та утримання користувачів у своєму продуктів. Ділюсь знаннями, кейсами, інструментами, які отримав за 10 років у маркетингу та продакт менеджменті. CEO в Aiter.io Для зв’язку: @monkdi LinkedIn: linkedin.com/in/dsemonov/

Канал Ключка – Product Growth від Семьонова - @klu4ka - №87

Цікава стаття про смерть Product-Market Fit. Натомість, потрібно шукати Position-Market Fit.
Час, коли можна було просто створити продукт, що вирішує реальну проблему, знайти правильний ринок для нього, встановити ціну і чекати реакції ринку - минув. Ось чому:
1. Перевантаження інформацією. У 2024 році сам по собі софт вже нікого не дивує. Увага користувачів розділена між численними продуктами, повідомленнями та наративами. Самому продукту важко виділитися. Виняток - проривні технології на кшталт ChatGPT. Але такі прориви - виключення.
2. Число Данбара для брендів. Антрополог Данбар вивів, що у середньому людина може мати стабільні соціальні зв‘язки лише з 150 людьми. Схожа штука працює і з компаніями – ми можемо мати на “поличках” нашого мозку лише певну кількість продуктів та брендів. Тому, щоб наш продукт зайняв місце на поличці користувача, недостатньо лише вирішувати реальну проблему (нехай навіть інші роблять це набагато гірше). Потрібно “скинути” когось з полички своїм наративом, який чіпляє людину.
3. Функція Position-Market Fit. Вузького продукту та вузького ринку недостатньо для успіху. Потрібен Position-Market Fit – коли ви знайшли правильну комбінацію продукту, бренду, маркетингу, ціноутворення та продажів, яка резонує з ринком. Тобто, окрім розробки продукту вам потрібно відразу розробляти й меседж та “воронку”, тестуючи десятки, сотні, а то і тисячі комбінацій. Це в чомусь схоже на шахи, де на рухи ринку ти робиш свої унікальні ходи.
Тому, тестування бренд-меседжу, воронок маркетингу та продажів паралельно з розробкою – це не привілегія зараз, а необхідність. А краще – спочатку підібрати бренд-меседж, необхідний наратив та воронку продажів через рекламу у соцмережах та декілька лендингів, і вже потім розробляти продукт. Бо я бачив не один продукт, в якого наче є і користь, і зрозумілий ринок, але через ігнорування Position-Market Fit він прогорав.
Прочитати статтю.
Нижче ще картинка на цю тему.
***
Фоловити мене у інших соцмережах: Linkedin | Facebook
Потестувати мій продукт: aiter.io
209
24-08-02 11:25